Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Η ΝΔ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΘΡΑΣΟΣ

Η αλαζονεία και ο κυνισμός του κυβερνητικού επιτελείου, η εμμονή
του να λοιδορεί τον ελληνικό λαό και να υποτιμάει την
νοημοσύνη του είναι επίσης μια ένδειξη ότι έχουν χάσει την
ψυχραιμία του και ότι κοντεύει η ώρα που θα απαλλαγούμε
από την πιο μαύρη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών

Το πρόσφατο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ήταν μια σαφής υπενθύμιση των απόψεων των στελεχών του συγκεκριμένου κόμματος τόσο για τον ελληνικό λαό όσο και για την ιστορία της χώρας μας.

Θα ξεκινήσουμε με τον γραμματέα κ. Μαρινάκη, που υποστήριξε στην ομιλία του ότι «η παράταξη κράτησε τη χώρα όρθια». Προφανώς εννοούσε ότι ρήμαξε τη χώρα, αλλά κράτησε όρθια την τάξη της οποίας τα συμφέροντα εκπροσωπεί. Και συγκεκριμένα την παρασιτική μεγαλοαστική τάξη και το κομμάτι εκείνο της αστικής τάξης που προέρχεται από τους κοτζαμπάσηδες, τα «παλιά τζάκια», ό,τι πιο αντιδραστικό και σκοτεινό έχει βγάλει αυτός ο τόπος. Η παράταξη που λέει ο Μαρινάκης είναι αυτή που έκανε τη Μικρασιατική Καταστροφή, που μεγάλο μέρος της συνεργάστηκε με τους Γερμανούς και τη Χούντα και που δημιούργησε το «κράτος των εθνικοφρόνων», με τη «λευκή τρομοκρατία» μετά τον εμφύλιο.

Σειρά παίρνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, που ξεσπάθωσε εναντίον του «λαϊκισμού». Προφανώς η αρχαιοελληνική του παιδεία τον κάνει πολύ ευαίσθητο σε αυτό το θέμα, δεν τον εμποδίζει όμως να λέει για αυτούς που δεν εμβολιάστηκαν «…να μη σώσουν»! Επίσης καμία σχέση με λαϊκισμό δεν έχει και η προτροπή «να μην κυβερνήσει ποτέ ξανά η αριστερά», κάτι που προφανώς είναι αντίθετο με τη βασική αρχή της αστικής δημοκρατίας, αυτή της εναλλαγής των κομμάτων στην εξουσία. Να θυμίσουμε εδώ ότι ο Σαμαράς δεν είχε παρευρεθεί στην τελετή παράδοσης της κυβέρνησης στον Τσίπρα, χτυπώντας έτσι τον λαϊκισμό και δείχνοντας τον σεβασμό του στις επιλογές του ελληνικού λαού.

Ο τέως πρόεδρος της ΝΔ Β. Μεϊμαράκης δεν παρέλειψε να μας υπενθυμίσει ότι κυβέρνηση της ΝΔ «…δεν έκανε ποτέ εθνικές παραχωρήσεις». Βέβαια, επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ξεκίνησε η πολιτική του εξευμενισμού της Τουρκίας, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε απόλυτα και υποστηρίζει μέχρι σήμερα τις πολιτικές των μνημονίων, που διέλυσαν τη χώρα και εξόντωσαν οικονομικά τον ελληνικό λαό.

Άλλα στελέχη της ΝΔ έχουν πει τελευταία ότι όσοι δεν πληρώνουν τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος είναι «τζαμπατζήδες», όσοι δεν συμφωνούν με την κυβερνητική πολιτική σε σχέση με την Ουκρανία είναι «ρωσόφιλοι», ότι όσοι διαφωνούν με την υγειονομική πολιτική είναι «ψεκασμένοι» κτλ. 

Η αλαζονεία, ο κυνισμός καi η αναλγησία απέναντι στην κοινωνία κρύβουν από πίσω τους φόβο. Τον φόβο ότι, αν κάποτε αυτός ο λαός, που τόσο εύκολα τον λοιδορούν, ξεσηκωθεί, η δική τους θέση θα είναι πολύ δύσκολη. Μέσα από την προσπάθεια να μειώσουν τον ελληνικό λαό φαίνεται ότι οι μνήμες από τις φορές που ο λαός αυτός ξεσηκώθηκε και πήρε την τύχη του στα χέρια του ακόμα τους στοιχειώνουν. Τα λένε αυτά εκ του ασφαλούς, γιατί για πολλά χρόνια έχουν φροντίσει να φιμώσουν τον αντίπαλό τους. Πληρωμένοι συνδικαλιστές, ελεγχόμενος Τύπος, «αριστερά» κόμματα που ξεπουλάνε τα συμφέροντα αυτών που υποτίθεται εκπροσωπούν. Και το κυριότερο, μια εργατική τάξη χτυπημένη από τη μεταφορά της παραγωγής σε άλλες χώρες και χωρίς ανάλογη των συνθηκών ηγεσία. Η κοινωνία και οι νόμοι της εξέλιξής της, όμως, δεν ακολουθούν τα σχέδια των ισχυρών. Ο χαμένος χρόνος μπορεί να κερδηθεί. Είναι χρέος κάθε επαναστάτη και αγωνιστή, κάθε συνειδητού εργάτη, κάθε ηθικού και τίμιου ανθρώπου να δουλέψει συνειδητά για να βρει ο ελληνικός λαός ξανά τη φωνή και τη δύναμή του! Πάντως, θα πρέπει να πληροφορήσουμε αυτό το μαύρο νεοφιλελεύθερο ακροδεξιό επιτελείο ότι οι ημέρες του στην εξουσία τελειώνουν.

 

Μαρία Καράβολα