Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Καπιταλιστική υποκρισία και τυχοδιωκτισμός

Διαμαρτύρεται για την κατάσταση στα σύνορα ο ΣΕΒ,
 όμως οι καπιταλιστές ήταν εκείνοι που χαρακτήριζαν
 τους μετανάστες «ευλογία»… για τα κέρδη τους 
Σε ένα από τα τελευταία φύλλα του εβδομαδιαίου Δελτίου του, ο ΣΕΒ επιτίθεται στην κυβέρνηση για την αδυναμία εξασφάλισης της ομαλής σιδηροδρομικής σύνδεσης με την υπόλοιπη Ευρώπη (βλέπε κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμής στα σύνορα με τα Σκόπια λόγω των προσφύγων). Τονίζουν, μάλιστα, οι βιομήχανοι ότι από την κατάσταση αυτή κινδυνεύει να έχει «άδοξο τέλος η προσπάθεια εδραίωσης της Ελλάδας ως διαμετακομιστικού κέντρου».

Είμαστε οι τελευταίοι που θα υπερασπιστούμε την κυβέρνηση, και ειδικά σε αυτό το θέμα, αλλά οφείλουμε να πούμε ότι ο ΣΕΒ τα έχει εντελώς χαμένα. Όταν οι Έλληνες βιομήχανοι, κατασκευαστές, πετρελαιάδες, εφοπλιστές, εισαγωγείς-εξαγωγείς κ.λπ. έκαναν γερές μπίζνες στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, μήπως νοιάζονταν για το αν υπήρχαν εκεί κάποια στοιχειώδη δικαιώματα, αν ο κόσμος ήταν ευχαριστημένος από τις συνθήκες διαβίωσης, ή μήπως ανησυχούσαν για τον θρησκευτικό φανατισμό και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε αυτές τις χώρες; Ασφαλώς όχι, τίποτα δεν τους ένοιαζε, εκτός από τα κέρδη. Τώρα όμως που οι αντιφάσεις αυτών των κοινωνιών εξερράγησαν και τα «σκάγια» έρχονται κατά δω, τώρα οι καπιταλιστές μάς κάνουν τον ανήξερο και προσποιούνται ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί με κάποια απλά διοικητικά μέτρα!
Μήπως, όμως, δεν ήταν οι ίδιοι αυτοί Έλληνες μεγαλοκαπιταλιστές που παρουσίαζαν τους μετανάστες ως «ευλογία», που προπαγάνδιζαν, δια των εφημερίδων και τηλεοπτικών τους σταθμών, το «όφελος» από την εισροή μεταναστών για το δημογραφικό και το ασφαλιστικό; Και όταν οραματίζονταν μια Ελλάδα «πύλη» της Ασίας προς την Ευρώπη, δεν ήξεραν ότι μαζί με τα ασιατικά προϊόντα θα… ερχόταν πιο κοντά μας και ό,τι άλλο «αφθονεί» στην Ανατολή, από λαθρομετανάστες και φανατικούς ισλαμιστές μέχρι κινδύνους εμπλοκής σε πολεμικά μέτωπα; Ασφαλώς τα ήξεραν όλα αυτά, αλλά και πάλι δεν τους ένοιαζε διόλου, μπροστά στα «άγια των αγίων» τους, που είναι το κέρδος!
Γι’ αυτό ακριβώς, ο εργαζόμενος ελληνικός λαός θα πρέπει να οργανωθεί και να παλέψει ενάντια σε αυτούς τους θρασύτατους εκμεταλλευτές και επικίνδυνους τυχοδιώκτες και να χτίσει μια Ελλάδα που θα πορεύεται με βάση τις ανάγκες και τα συμφέροντα της εργαζόμενης πλειοψηφίας.


Πάρις Δάγλας