Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Ραγδαία αύξηση ελληνοποιήσεων


Περισσότερο από 130% έχουν αυξηθεί οι ελληνοποιήσεις μεταναστών τα τελευταία τρία χρόνια. Μάλιστα, η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο νομικό πλαίσιο για την απόδοση ελληνικής ιθαγένειας, το οποίο θα διευκολύνει σημαντικά τη διαδικασία. Μεταξύ άλλων, γίνονται πιο εύκολα τα σχετικά τεστ που «πιστοποιούν» τη γνώση ελληνικής γλώσσας και ελληνικής ιστορίας-πολιτισμού, μειώνεται το κόστος του παράβολου και δίνεται το δικαίωμα και σε νέες κατηγορίες μεταναστών για ιθαγένεια, οι οποίες μέχρι τώρα αποκλείονταν (ηλικιωμένοι, ψυχικά νοσούντες κ.λπ.).

Η ιστορία αυτή –ασχέτως του ότι εξυπηρετεί και ψηφοθηρικές σκοπιμότητες– βασικά εντάσσεται στη στρατηγική του ελληνικού καπιταλισμού να αντικαταστήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του εργαζόμενου ελληνικού λαού με μάζες καθυστερημένες, υποτακτικές και χωρίς στοιχειώδη ταξική και πολιτική συνείδηση. Το εγκληματικό αυτό σχέδιο που εκτελεί μεθοδικά εδώ και τρεις περίπου δεκαετίες το μεγάλο κεφάλαιο μπορεί να πήγε λίγο πίσω, λόγω της χρεοκοπίας και της φτωχοποίησης της χώρας, αλλά δεν έχει εγκαταλειφθεί καθόλου και θα το βρίσκουμε συνέχεια μπροστά μας.
Η ένταξη σε ένα έθνος δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως διαδικαστική συνέχεια της μετανάστευσης για οικονομικούς λόγους! Κάτι τέτοιο προσβάλλει ευθέως την αποκλειστική δικαιοδοσία του ελληνικού λαού στον τόπο του. Ειδικά σε αυτό το ζήτημα, η κυβέρνηση Τσίπρα έχει αποδειχθεί ο πιο πιστός υπηρέτης των μεγαλοαστικών σχεδίων.

Π.Δ.