Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Ξέρουν ότι η πολιτική τους αργά ή γρήγορα θα ξεσηκώσει μεγάλες αντιδράσεις και προετοιμάζονται


Ο λαός μας έχει εμπειρία αντίστασης στην κρατική καταστολή 
και τη συκοφάντηση των κοινωνικών αγώνων


Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη μπορεί να κρατά χαμηλούς τόνους, προσπαθώντας να πείσει τον ελληνικό λαό ότι καμία σχέση δεν έχει με την παραδοσιακή δεξιά (προφανώς μετά από συμβουλές των επικοινωνιολόγων της), τώρα όμως έχει αρχίσει να δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο. Χτίζει σταθερά ένα κράτος καταστολής, ξυπνώντας μνήμες από το παρελθόν της δεξιάς.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, προβλέπεται ο περιορισμός των πορειών και η αυστηρή οριοθέτησή τους σε συγκεκριμένο χώρο, δήθεν για αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων. Επίσης, θα αυστηροποιηθούν κατά πολύ οι ποινές για «εισβολή» ή διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας. Θα θεωρείται κακούργημα η ρίψη μολότοφ. Βέβαια, το εργατικό κίνημα δεν χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι δεν το αφορά η συγκεκριμένη ρύθμιση, καθώς η επιδίωξή της είναι να δημιουργήσει συνειρμούς ταύτισης των δυναμικών μορφών κινητοποιήσεων με την «τρομοκρατία». Επίσης, έχουν αυξηθεί οι περιπτώσεις εξοντωτικών προστίμων για αφισοκόλληση, ανάρτηση πανό κ.λπ. Ο περιφερειάρχης Αττικής Πατούλης πρωτοπορεί στην εφαρμογή αυτής της τακτικής, καθώς επιδίδεται σε ένα άγριο κυνήγι αφισοκολλητών (προφανώς η εκλεπτυσμένη αισθητική του δεν του επιτρέπει να βλέπει εργατικά αιτήματα ή εξαγγελίες πορειών και κινητοποιήσεων σε αφίσες και πανό).
Η κυβέρνηση, ξέροντας ότι η περίοδος της επιφανειακής ηρεμίας δεν θ’ αργήσει να τελειώσει, ξέροντας ότι οι επιθέσεις που έχει ήδη θεσμοθετήσει ή ετοιμάζει απέναντι στα εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα θα ξεσηκώσουν αντιδράσεις, προσπαθεί εκ των προτέρων να φιμώσει και να χειραγωγήσει οποιαδήποτε μορφή διαμαρτυρίας. Προσπαθεί, με σύμμαχο βέβαια τα ΜΜΕ, να ταυτίσει τις λαϊκές και εργατικές αντιστάσεις με «ακραία στοιχεία» και με πρακτικές που δεν έχουν καμία σχέση με τους εργαζομένους, για να δημιουργήσει τους συσχετισμούς στην κοινωνία που θα της επιτρέψουν να εφαρμόσει αυτά που σχεδιάζει.
Ο ελληνικός λαός ιστορικά ξέρει πώς να διεκδικεί. Η αύξηση των μέτρων καταστολής δείχνει ξεκάθαρα τη βαθιά ανησυχία που υπάρχει στο κυβερνητικό στρατόπεδο, πίσω από τα χαμόγελα και τις αισιόδοξες προβλέψεις. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να εφησυχάζουν, δεν πρέπει να επιτρέψουν πισωγύρισμα σε σχέση με τα δημοκρατικά δικαιώματά τους. Χρειάζεται άμεσα να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μέτωπο υπεράσπισης των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων που αφορούν όλο τον λαό. Η ενότητα είναι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος να αντιμετωπιστεί η επίθεση που έχει ξεκινήσει και αυτά που ετοιμάζουν. Η κυβέρνηση προσπαθεί με τον διαχωρισμό, την καταστολή, τη συκοφαντία και τον έλεγχο των ΜΜΕ να σταματήσει τους επερχόμενους αγώνες. Εμείς απαντάμε με την αγωνιστική διάθεση, το ήθος και τις ιστορικές μας μνήμες. Είμαστε σίγουροι ότι όλα αυτά είναι πιο ισχυρά από οποιαδήποτε μορφή καταστολής.
Οι εργαζόμενοι ξέρουν πολύ καλά ότι όσα έχουν κερδίσει μέχρι τώρα δεν τα έχουν κερδίσει ούτε εύκολα ούτε ειρηνικά. Οι μεγαλύτερες κατακτήσεις του εργατικού κινήματος έχουν γίνει σε περιόδους που η ποινικοποίηση των αγώνων ήταν τόσο μεγάλη που διακινδύνευαν ακόμα και οι ζωές αυτών που συμμετείχαν. Η δική μας δύναμη είναι ο δικός τους φόβος. Το ξύπνημα της ηρωικής εργατικής τάξης απλά θα επιβεβαιώσει τους φόβους τους.

Μαρία Καράβολα