Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Πλήρης ασυδοσία για τη μαφία Τύπου-ΜΜΕ


Οι διαπλεκόμενοι βαρώνοι του Τύπου ενισχύονται συνεχώς, με 
θύμα το δικαίωμα του ελληνικού λαού στην ενημέρωση
Σε σειρά προκλητικών ενεργειών στήριξης της «διαπλοκής» προχώρησε πρόσφατα η κυβέρνηση. Κατά πρώτον, με σκανδαλώδη τροπολογία στο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο κατήργησε την υποχρέωση υποβολής πόθεν έσχες για εκδότες-καναλάρχες! Κι αυτό την ίδια στιγμή που όλοι οι δημοσιογράφοι, ακόμα και οι άνεργοι, και οι υπο-απασχολούμενοι, και αυτοί που τους έχουν αφήσει απλήρωτους οι εργοδότες τους, υποχρεούνται βάσει νόμου σε υποβολή πόθεν έσχες! Δηλαδή, θεωρούνται ύποπτοι για χρηματισμό οι εντελώς φτωχοποιημένοι σήμερα εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις Τύπου και ΜΜΕ, όχι όμως τα αφεντικά τους! Για να μην πούμε βέβαια και για την κάλυψη του ξεπλύματος μαύρου χρήματος…

Κατά δεύτερον, η κυβέρνηση υλοποιεί ένα εξίσου σκανδαλώδες πρόγραμμα «ενίσχυσης» των εφημερίδων. Αυτό είχε ξεκινήσει επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης, όταν, μπροστά στην κατάρρευση της κυκλοφορίας των εφημερίδων, κάκιστα κατά τη γνώμη μας –δυστυχώς με ευθύνη και των δημοσιογραφικών Ενώσεων–, αποφασίστηκε να δοθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό «ενίσχυση» στις αντίστοιχες εκδοτικές επιχειρήσεις. Και λέμε κάκιστα, γιατί δεν μπορούν να δίνονται χρήματα των φορολογουμένων για τη στήριξη ιδιωτικών επιχειρήσεων, ό,τι και να είναι αυτές· και γιατί πραγματική στήριξη της «πολυφωνίας», της «ελευθεροτυπίας» κ.λπ. είναι η απελευθέρωση της ενημέρωσης του ελληνικού λαού από τα γνωστά μεγαλοκαπιταλιστικά συμφέροντα και η στήριξη των εργαζόμενων του Τύπου να μπορούν να κάνουν ελεύθεροι τη δουλειά τους και να ζουν αξιοπρεπώς από αυτή.
Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε βάλει τουλάχιστον κάποιους όρους, όπως να έχουν οι αντίστοιχες επιχειρήσεις φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, να έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους, να μη χρωστάνε στους υπαλλήλους τους κ.λπ. Η τωρινή κυβέρνηση κατήργησε διαμιάς αυτές τις προϋποθέσεις! Έτσι, ο κάθε μπαταξής εκδότης θα μπορεί με χρήματα των φορολογουμένων να… συνεχίσει να είναι μπαταξής, και μέσα από τις εφημερίδες του να διαμορφώνει «κοινή γνώμη», να τρομοκρατεί, να εκβιάζει, να στηρίζει τα κόμματα που τον στηρίζουν!
Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τον ρόλο της «ανεξάρτητης δικαιοσύνης», που πρόσφατα αθώωσε τον Ψυχάρη και τα στελέχη της Alpha Bank για τη σκανδαλώδη δανειοδότηση του χρεοκοπημένου ΔΟΛ, καταλαβαίνουμε ότι: διαμορφώνεται ένα κλίμα απόλυτης ασυδοσίας του μαφιόζικου κεφαλαίου των ΜΜΕ, που απειλεί όλο και πιο ανοιχτά τα δημοκρατικά δικαιώματα του ελληνικού λαού.

Πάρις Δάγλας