Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Ύποπτα παιχνίδια με την ΕΥΔΑΠ


Είναι διακηρυγμένη η πρόθεση των καπιταλιστών και των σημερινών κυβερνητικών «αστέρων» τους να ιδιωτικοποιήσουν τις εταιρείες ύδρευσης, κάνοντας το φυσικό αγαθό του νερού μέσο πλουτισμού για τους ίδιους και πεδίο χαρατσώματος του λαού.
Τώρα έχουν αρχίσει ύποπτα παιχνίδια με την Εταιρεία Ύδρευσης Αθηνών-Πειραιώς, πατώντας πάνω στο καθεστώς που δημιούργησε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ το 1999. Όπου υπάρχει η ΕΥΔΑΠ Παγίων, που ανήκει στο δημόσιο, και η ΕΥΔΑΠ του Χρηματιστηρίου, όπου το δημόσιο κατέχει απλώς το πλειοψηφικό ποσοστό. Για να μπορεί η «δεύτερη» ΕΥΔΑΠ, που είναι και το βασικό κομμάτι της επιχείρησης, να λειτουργεί, πρέπει να υπογράφει συμβάσεις με το δημόσιο για παροχή νερού. Η εφετινή, που είναι ύψους 290 εκατομμυρίων ευρώ, δεν έχει υπογραφεί ακόμα, και οι αρμόδιες υπηρεσίες μιλάνε για «δυσκολίες», «αμφιβολίες» αν θα υπογραφεί και τα ρέστα.
Πίσω απ’ αυτά τα κόλπα βρίσκεται το σχέδιο ανοιχτής ιδιωτικοποίησης του νερού. Οποιαδήποτε τέτοια εξέλιξη να σημάνει λαϊκό συναγερμό! Το νερό είναι φυσικό αγαθό και ανήκει σε όλη την κοινωνία!

Σ.Κ.