Σάββατο 11 Μαΐου 2024

Για να νικήσουν οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ

 Οι εργάτες της βιομηχανίας ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Φθιώτιδας έχουν καταλάβει το εργοστάσιο από τις 12 Απριλίου. Στις 12 Μαΐου, με απόφαση της κυβέρνησης, πετιούνται στον δρόμο και το εργοστάσιο πουλιέται για παλιοσίδερα. Ακόμα, κλείνουν τα μεταλλεία σε Βοιωτία και Καστοριά. Ο αγώνας μπαίνει στην πιο κρίσιμη καμπή του. Η κατάληψη πρέπει να αποκτήσει αποφασιστικό και λειτουργικό χαρακτήρα. Με τη βοήθεια όλων των οργανωμένων δυνάμεων του εργατικού κινήματος, να βρεθούν έμπιστοι τεχνικοί και μηχανικοί ώστε να ξαναμπούν μπροστά οι μηχανές και η επιχείρηση.

Η υποκρισία της κυβέρνησης είναι απύθμενη. Ξεπουλάει την 20 δισεκατομμυρίων ευρώ περιουσία της ΛΑΡΚΟ αντί «πινακίου φακής», 6 εκατομμύρια ευρώ, στην προσφιλή της εταιρεία ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ. Οι εργάτες πρέπει να απαιτήσουν τα χρήματα που δόθηκαν για τους συμβούλους πώλησης και άλλους παρατρεχάμενους να δοθούν για την επαναλειτουργία της επιχείρησης. 

Η ώρα της μάχης για τη ΛΑΡΚΟ είναι τώρα! Όλο το εργατικό κίνημα και κάθε συνειδητός πολίτης να βρεθούν στο πλευρό των εργατών της.

 

Σ.Κ.