Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Άμεσα μέτρα για την επιβίωση του λαού μας

Για να μπορέσει να επιβιώσει ο ελληνικός λαός –και μπροστά στα νέα μέτρα που του ετοιμάζουν– πρέπει εδώ και τώρα, με ψηλά το κεφάλι, να συνεχίσει τον μεγαλειώδη αγώνα του ΟΧΙ σε όλα τα μνημόνια και να επιβάλλει τα δικά του αιτήματα και πολιτικές.

1. Κρατικοποίηση των τραπεζών εδώ και τώρα. Εγγύηση των λαϊκών καταθέσεων. Απαγόρευση μεταφοράς κεφαλαίων στο εξωτερικό. Διαγραφή δανείων (στεγαστικών) των λαϊκών οικογενειών.

2. Επιβολή υποχρεωτικής διατίμησης στα είδη πρώτης ανάγκης. Βαριές ποινές σε όσους την παραβιάζουν.

3. Δωρεάν μετακινήσεις για ανέργους και φτωχούς. Κατάργηση των διοδίων.

4. Σε περίπτωση που οι εργοδότες προχωρούν σε στάσεις πληρωμών ή λοκάουτ στις επιχειρήσεις τους, οι εργαζόμενοι να τις καταλαμβάνουν και να τις δουλεύουν μόνοι τους. Άμεση επαναλειτουργία των εργοστασίων που έκλεισαν, με εργατικό έλεγχο. Κρατικοποίηση των στρατηγικών βιομηχανιών. Απαγόρευση απολύσεων.

5. Πλήρης εκμετάλλευση των ορυχείων λιγνίτη για την παραγωγή φθηνής ηλεκτρικής ενέργειας. Όλο το κύκλωμα της ενέργειας στα χέρια του δημοσίου. Κρατικοποίηση των διυλιστηρίων. Φθηνά καύσιμα για τις μεταφορές, τη βιομηχανία, τα σχολεία και τα νοσοκομεία, αλλά και για τα φτωχά νοικοκυριά.

6. Βαριά φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου και ειδικά των εφοπλιστών. Δήμευση της περιουσίας των μεγαλοκαπιταλιστών που χρωστάνε στο δημόσιο ή έβγαλαν τα λεφτά τους έξω και των μεγαλοφοροφυγάδων.

7. Κλείσιμο των ΜΜΕ που τρομοκρατούν το λαό διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις και που είναι αυτά ακριβώς που χρωστάνε εκατομμύρια στο κράτος.

8. Απαγόρευση κατασχέσεων σπιτιών – απαγόρευση εξώσεων. Επίταξη άδειων σπιτιών και διαμερισμάτων για να κατοικηθούν από όσους δεν έχουν στέγη.

9. Μονομερής διαγραφή του χρέους. Δεν πληρώνουμε τίποτα στους διεθνείς τοκογλύφους.  

10. Ανατροπή όλων των μνημονίων. Αποδέσμευση από την Ε.Ε., το ΔΝΤ και το ευρώ.

Η δύναμη βρίσκεται μόνο στα δικά μας χέρια και στην ενότητά μας!



Από τη σύνταξη