Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Καλές ειδήσεις από την Αμερική

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της αναγνωρισμένης διεθνώς εταιρείας YouGov, το 45% των νέων Αμερικανών, ηλικίας 16-20 ετών, δηλώνει ότι θα ψήφιζε έναν σοσιαλιστή, ενώ το 21% θα ψήφιζε έναν κομμουνιστή! Το 53% εκφράζεται αρνητικά για το οικονομικό σύστημα της Αμερικής, ενώ κλασικά ρητά του Μαρξ («από τον καθένα ανάλογα με τις δυνατότητές του στον καθένα ανάλογα με τις ανάγκες του») είναι πιο δημοφιλή από
ρητά της Βίβλου! Το 67% πιστεύει ότι οι πλούσιοι δεν πληρώνουν όσα τους αντιστοιχούν, και το 40% αυτών πιστεύει ότι αυτό θα αλλάξει μόνο με πλήρη αλλαγή του οικονομικού συστήματος.
Τα πορίσματα αυτής της έρευνας γίνονται ακόμα πιο συγκλονιστικά αν συνυπολογίσει κανείς ότι μιλάμε για μια χώρα όπου ο αντικομμουνισμός αποτελεί κεντρικό κομμάτι της κυρίαρχης ιδεολογίας και προωθείται συστηματικά από το πολιτικό, ακαδημαϊκό και δημοσιογραφικό κατεστημένο. Η νέα γενιά της Αμερικής βρίσκεται σε μια άκρως ελπιδοφόρα πορεία όσον αφορά τη διαμόρφωση της πολιτικής της συνείδησης. Εμείς πιστεύαμε πάντα –και τώρα έχουμε και αποδείξεις– ότι ο αμερικανικός λαός δεν είναι καθυστερημένος, απολίτικος και υποταγμένος στην κατανάλωση και το χρήμα, όπως τον παρουσιάζουν. Ίσα ίσα, είναι μια χρυσή εφεδρεία του προοδευτικού κομματιού της ανθρωπότητας.

Π.Δ.