Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Μάλι και Ντονμπάς

Το φασιστοειδές καθεστώς του Κιέβου βομβαρδίζει
αμάχους στη ρωσόφωνη Ανατολική Ουκρανία. Σε 
αυτό το έγκλημα συμμετέχει και το ΝΑΤΟ,
συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας
 Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ετοιμάζεται να εμπλέξει τη χώρα μας σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Σχεδιάζει να στείλει άμεσα αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις στο Μάλι της Αφρικής (περιοχή Σαχέλ), προκειμένου να ενταχθούν σε γαλλική στρατιωτική δύναμη, απ’ ό,τι φαίνεται για κάποια αμφίβολα «ανταλλάγματα», ή για συμφέροντα των Ελλήνων εφοπλιστών. Αυτή τη στιγμή, στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη ιμπεριαλιστική επέμβαση για την υπεράσπιση των συμφερόντων γαλλικών πολυεθνικών (Total, Bouygues, Areva κ.λπ.), οι οποίες εκμεταλλεύονται τον ορυκτό πλούτο της περιοχής. Η επέμβαση γίνεται με το γνωστό πρόσχημα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας». Είναι ντροπή για τη χώρα μας να έχει συμμετοχή σε τέτοιου είδους πολεμικές επιχειρήσεις.

Την ίδια στιγμή, η φασιστοειδής κυβέρνηση της Ουκρανίας αυξάνει την επιθετικότητά της έναντι των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονμπάς. Μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις (ουκρανικός στρατός, μισθοφόροι, ΝΑΤΟικοί «σύμβουλοι», παραστρατιωτικοί, ναζιστικές ομάδες κ.λπ.) έχουν παραταχθεί κατά μήκος της συνοριακής γραμμής με τις Λαϊκές Δημοκρατίες και έχουν ξεκινήσει καθημερινές επιθέσεις κατά στόχων και κυρίως κατά αμάχων. ΝΑΤΟικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί εντός του ουκρανικού εδάφους προκειμένου να υποστηρίξουν τον ουκρανικό στρατό ο οποίος προετοιμάζεται για εισβολή στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονμπάς, που δημιουργήθηκαν με λαϊκή εξέγερση μετά το φασιστικό πραξικόπημα του Μαϊντάν το 2014.

Μια ιμπεριαλιστική επέμβαση στην περιοχή θα έχει τραγικές συνέπειες για τους λαούς και θα αυξήσει επικίνδυνα τις παγκόσμιες ιμπεριαλιστικές συγκρούσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να προσφέρει βοήθεια στα ΝΑΤΟικά στρατεύματα, παραδίδοντας σε αυτά βάσεις και λιμάνια της χώρας (Αλεξανδρούπολη, Σούδα, Άραξος κ.λπ.), παίρνοντας έτσι ουσιαστικά θέση υπέρ μιας ενδεχόμενης ιμπεριαλιστικής επέμβασης αλλά και υπέρ της φασιστοειδούς κυβέρνησης της Ουκρανίας, κάτι που μπορεί να εμπλέξει τον ελληνικό λαό σε μια περιπέτεια με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Καμιά συμμετοχή της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις! Καμιά χρησιμοποίηση ελληνικού εδάφους για την υποστήριξη ΝΑΤΟικών επιχειρήσεων κατά των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονμπάς. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα όλων των λαών της Ουκρανίας να αποφασίζουν οι ίδιοι για τη μοίρα τους. Έξω οι βάσεις του ΝΑΤΟ. Να κοπούν εδώ και τώρα οι σχέσεις με το φασιστοειδές καθεστώς του Κιέβου. Όχι στον πόλεμο, ναι στην αλληλεγγύη και την κοινή πάλη των λαών!

 

Μ. Σάκος