Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Αδέλφια εργαζόμενοι,
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να αποτελειώσει το ιστορικό έγκλημα των προηγούμενων κυβερνήσεων και να ξεπουλήσει ολοκληρωτικά το λιμάνι στους Κινέζους ιμπεριαλιστές της COSCO. Τo ξεπούλημα άρχισε το 2008 με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και συνεχίστηκε το 2009 με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Οι Κινέζοι τότε κατέλαβαν τις δύο από τις τρεις προβλήτες στο εμπορικό τμήμα του λιμανιού, στο Ικόνιο, με μία σκανδαλώδη σύμβαση. Εκεί έχουν επιβάλει τη δικτατορία τους στους 300 λιμενεργάτες με άθλιους μισθούς, εξαντλητικά ωράρια, ανύπαρκτα δικαιώματα και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας. Η τωρινή κυβέρνηση υποτάχτηκε και αυτή με τη σειρά της στους βασικούς υποκινητές της υπόθεσης, συνεταίρους των Κινέζων, εφοπλιστές, που για τα μυθώδη κέρδη τους βγάζουν τη χώρα στο σφυρί και εξοντώνουν τον ελληνικό λαό.
Με το ολοκληρωτικό ξεπούλημα του λιμανιού οι Κινέζοι παίρνουν στα χέρια τους μια κερδοφόρα  δημόσια επιχείρηση και θα απλώσουν τη δικτατορία τους σε όλο το εμπορικό και επιβατικό τμήμα. Οι συνέπειες θα είναι ολέθριες όχι μόνο για τους εργαζόμενους στο λιμάνι αλλά και για την ακτοπλοΐα και τις μεταφορές. Ο κίνδυνος είναι τεράστιος για τον ελληνικό λαό. Θα αυξηθεί η πλημμυρίδα των άθλιων και επικίνδυνων κινέζικων προϊόντων, που τα πληρώνουμε για ευρωπαϊκά, και τα οποία ήδη εξοντώνουν την εγχώρια παραγωγή και εκτινάσσουν την ανεργία.
Η κυβέρνηση περνάει και αυτή στον κατάλογο των δημίων του ελληνικού λαού και συγκεντρώνει τη δίκαιη αγανάκτησή μας και καταισχύνη. Αλλά θα είναι αίσχος και για τον κάθε δημοκρατικό πολίτη αυτής της χώρας να επιτρέψει αυτό το έγκλημα. Ο αγώνας πρέπει να ξεκινήσει τώρα με απεργίες μέσα στο λιμάνι και μαζικές κινητοποιήσεις συμπαράστασης και αποτροπής του ξεπουλήματος.

To ξεπούλημα του λιμανιού δεν πρέπει να περάσει!

Έξω οι Κινέζοι δικτάτορες απ’ το λιμάνι!