Τρίτη 5 Απριλίου 2022

ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ!

Η κυβέρνηση του κοινωνικού κανιβαλισμού επιμένει στην εξόντωση των υγειονομικών σε αναστολή και στην τιμωρία των ανεμβολίαστων

 

Ο ηρωικός αγώνας των εργατών της υγείας ενάντια στην επαπειλούμενη
απόλυση τους συνεχίζεται αμείωτος, με επίκεντρο πλέον το ίδιο
το Υπουργείο Υγείας. Δεν πρέπει να αφήσουμε να γίνει αυτό το έγκλημα, 
που θα έχει επιπτώσεις σε όλη την ελληνική εργατική τάξη.

Ενώ η επιδημία υποχωρεί, ενώ οι περισσότερες χώρες παίρνουν πίσω πιστοποιητικά και απαγορεύσεις, ενώ το ελληνικό σύστημα υγείας βρίσκεται υπό κατάρρευση, η κυβέρνηση επιμένει στην εξόντωση των υγειονομικών που επέλεξαν να μην εμβολιαστούν. Ενόψει της λήξης των αναστολών τους την 31η Μαρτίου, ετοιμάζει είτε την απόλυσή τους χωρίς αποζημίωση είτε την πολύμηνη παράταση των αναστολών τους και τη συνακόλουθη οικονομική τους εξουθένωση. Την ίδια στιγμή, φέρνει νομοσχέδιο που πριμοδοτεί ποικιλότροπα την ιδιωτική υγεία σε βάρος της δημόσιας και μεθοδεύει την παραχώρηση δημόσιων δομών υγείας σε χέρια ιδιωτών μεταυτόχρονη οικονομική επιβάρυνση των ασθενών.

Παράλληλα, συνεχίζει την εκδικητική πολιτική ενάντια στους ανεμβολίαστους, στέλνοντας πρόστιμα στους άνω των εξήντα, αφαιμάσσοντας οικονομικά τους εργαζόμενους με συνεχή ράπιντ τεστ και διατηρώντας τα υγειονομικά πιστοποιητικά, τους αποκλεισμούς και τους διαχωρισμούς. Με την ακρίβεια να καλπάζει, συνεχίζει να χαρατσώνει τους συνταξιούχους των 500 ευρώ με 100 ευρώ τον μήνα και τους εργαζόμενους με 80 ευρώ τον μήνα κατά μέσο όρο.

Γίνεται πια όλο και πιο ξεκάθαρο ότι καμία υγειονομική σκοπιμότητα δεν έχουν όλα αυτά. Μπροστά στην γενικώς παραδεδεγμένη αλήθεια ότι η κυρίαρχη πλέον παραλλαγή Όμικρον προκαλεί ελαφρά νόσηση, ακόμα και η σκληρή Γαλλία καταργεί από τις 14 Μαρτίου τα υγειονομικά πιστοποιητικά, ενώ η ακόμη σκληρότερη Αυστρία πήρε οριστικά πίσω τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και τα πρόστιμα. Για το γεγονός ότι η γενική θνησιμότητα στην Ελλάδα αυξάνεται, παρά τον διά της βίας μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού, είναι πια φανερό ότι δεν φταίνε οι λίγοι πλέον ανεμβολίαστοι αλλά η συστηματική κατεδάφιση του συστήματος υγείας. Όσοι είχαν την ατυχία να επισκεφτούν πρόσφατα κάποιο νοσοκομείο, ξέρουν ότι η κατάσταση θυμίζει στρατόπεδο συγκέντρωσης εγκαταλειμμένων ανθρώπων.

Μοναδικό μέλημα της κυβέρνησης είναι η επίδειξη πυγμής, η συντήρηση τεχνητών διαχωρισμών, η διατήρηση μηχανισμών ελέγχου και αστυνόμευσης και η διάλυση του ΕΣΥ προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων.

Η κατάσταση είναι πλέον οριακή και η καμπή των γεγονότων κρίσιμη. Η αποπομπή χιλιάδων υγειονομικών θα είναι τεράστιο πλήγμα όχι μόνο για την υγεία του λαού αλλά και για ολόκληρη την εργατική τάξη, αφού θα ανοίξει τον δρόμο για μαζικές απολύσεις στο δημόσιο και για την επικράτηση γενικευμένης εργοδοτικής τρομοκρατίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα. Εδώ και τώρα. Να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα των υγειονομικών για άμεση επιστροφή στις θέσεις τους και παράλληλα να απαιτήσουμε την κατάργηση των προστίμων, των πιστοποιητικών, των απαγορεύσεων και των διαχωρισμών. Κανένα άλλοθι δεν δικαιολογεί πια την αδράνεια των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜΕΡΑ25, εκτός από τις επερωτήσεις και προτάσεις νόμου που –μετά από μήνες επαίσχυντης σιωπής– έχουν υποβάλει για το θέμα στη Βουλή, θα πρέπει να αποδείξουν στην πράξη τη συμπαράστασή τους.

Κάθε εργαζόμενος, κάθε συνειδητός πολίτης πρέπει να βγει στον δρόμο, στο πλάι των χιλιάδων νοσηλευτριών, τραυματιοφορέων, πληρωμάτων ασθενοφόρων, καθαριστών, διοικητικών υπαλλήλων και γιατρών που δίνουν τη μάχη για τις δουλειές τους. Είναι εργάτες της υγείας, είναι σάρκα από τη σάρκα μας.

Η κυβέρνηση πρέπει να ηττηθεί. Οι χιλιάδες υγειονομικοί πρέπει να γυρίσουν τώρα στις δουλειές τους. Το υγειονομικό απαρτχάιντ πρέπει να λήξει οριστικά.

 

Βασίλης Παπανικολάου