Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Ανταπόκριση από τη Μεσσηνία

Η κυβέρνηση προχώρησε σε τροπολογία για τις δασικές εκτάσεις, όπου λέει ότι όσα χωράφια δασώσανε, με τους χάρτες του 1945 και του 1960, μπορούν να καλλιεργηθούν ξανά, αρκεί ο ιδιοκτήτης να αποδείξει τη σχέση του με ένα απλό έγγραφο (χαρτί κοινότητας, συμβολαιογραφική πράξη, κληρονομικό δικαίωμα κ.λπ.)

Πρόκειται για θεατρινίστικη ενέργεια ψηφοθηρικού χαρακτήρα. Απ’ τα εγκαταλειμμένα χωράφια ελάχιστα έχουν πιθανότητα για καλλιέργεια. Η ιστορία που ξεκίνησε πριν από μια δεκαετία με τους δασικούς χάρτες αφορά χτήματα που τώρα καλλιεργούνται και χαρακτηρίστηκαν δασικά. Γι’ αυτά έχουν πληρωθεί παράβολα για ενστάσεις, έχουν επαναγοραστεί, έχουν γίνει δικαστήρια κ.λπ. Γι’ αυτά δεν αλλάζει τίποτε.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να ξεγελάσει τους αγρότες που η δυσαρέσκειά τους αυξάνεται κατακόρυφα, με το πετρέλαιο, τα λιπάσματα και τις ζωοτροφές στα ύψη. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να ξεφύγει απ’ την οργή του λαού. Αν θέλει να στηρίξει πραγματικά την αγροτική παραγωγή, ας ξανανοίξει τις αγροτικές βιομηχανίες που έκλεισαν (ζάχαρη, λιπάσματα, ζωοτροφές) και υπάρχει τώρα ζωτική ανάγκη για αυτές.

 

Χ.Ρ.