● Οι εργαζόμενοι στη δημόσια υγεία, γιατροί και νοσηλευτές, ξεκίνησαν κινητοποιήσεις ενάντια στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία με 3ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας. Συνέχισαν στις 27/03 με 3ωρη πανελλαδική στάση εργασίας σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας και συγκεντρώσεις στις πύλες τους. Έγινε κεντρική συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα. Στις 28/03 συνέχισαν τον αγώνα με 3ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας.
28 Μαρτίου: Οι 44 εργαζόμενοι του ιδρύματος πρόνοιας «ΜΕΡΙΜΝΑ» στην Πάτρα έκαναν 4ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τα δεδουλευμένα δύο μηνών. Επανέλαβαν την κινητοποίηση την 01/04.
● Σε 24ωρη απεργία κατέβηκαν οι εργαζόμενοι στις δομές ιδιωτικής υγείας για την υπογραφή ικανοποιητικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Έγινε συγκέντρωση έξω από την «Ευρωκλινική» στην Αθήνα.
● Σε δίωρες στάσεις εργασίας ανά βάρδια κατέβηκαν οι εργαζόμενοι στο πρακτορείο εφημερίδων «Άργος»διεκδικώντας αυξήσεις μισθών. Στις 4-5 Απριλίου συνέχισαν με 24ωρη απεργία.
● Οι εργαζόμενοι,-ες με σύμβαση στην καθαριότητα των σχολείων σε δήμους της Αττικής έκαναν 3ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Υπουργείο Εσωτερικών διεκδικώντας την υπογραφή μόνιμης σύμβασης εργασίας. Την 01/04 έκαναν συγκέντρωση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ενάντια στην περικοπή των μισθών τους.
● Οι εργάτες της βιομηχανίας ΛΑΡΚΟ (Λάρυμνα Φθιώτιδας) έκαναν συλλαλητήριο στην Αθήνα ενάντια στην επιχειρούμενη διάλυση της εταιρείας και το ξεπούλημα του εργοστασίου.
● Οι εκπαιδευτικοί της δημόσιας εκπαίδευσης έκαναν τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας ενάντια στην εκστρατεία τρομοκράτησής τους από την κυβέρνηση στο πλαίσιο της λεγόμενης αξιολόγησης.
29 Μαρτίου: Οι εργαζόμενοι στην Εγνατία Οδό και τις καθέτους της έκαναν 24ωρη απεργία ενάντια στην ιδιωτικοποίησή της και την παράδοσή της σε κοινοπραξία υπό την εταιρεία ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ.
1 Απριλίου: Οι εργαζόμενοι στα τρία εργοστάσια εμφιαλώσεως της εταιρείας «ΖΑΓΟΡΙ» στα Γιάννεναξεκίνησαν 2ωρες στάσεις εργασίας ανά βάρδια ενάντια στην εφαρμογή ελαστικών ωραρίων (επταήμερη συνεχής εργασία, ακανόνιστα ρεπό), η οποία έχει ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο του 2023.
● Οι μεταλλεργάτες στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη έκαναν 24ωρη απεργία για τον θανάσιμο τραυματισμό συναδέλφου τους στα Ναυπηγεία Χαλκίδας. Ο άτυχος εργάτης ήταν από την Ελευσίνα και δούλευε σε εργολαβία της Ν/Ε Ζώνης. Για το τραγικό περιστατικό έκαναν συγκέντρωση οι εργαζόμενοι της Ελευσίνας στην ανατολική πύλη του εργοστασίου της «Χαλυβουργικής».
2 Απριλίου: Οι εργαζόμενοι στην τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Mitel στην Αθήνα έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ενάντια στις απολύσεις 11 συναδέλφων τους, που γίνονται εν όψει της συγχώνευσης με άλλες εταιρείες.
7 Απριλίου: Με μαζική κινητοποίηση οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟ» στο Χαϊδάρι Αττικήςματαίωσαν την επίσκεψη του πρωθυπουργού και της προέδρου της Κομισιόν Φον ντερ Λάιεν σε αυτό. Στις 8 Απριλίου έγιναν πάλι συγκεντρώσεις έξω από πολλά νοσοκομεία της χώρας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας μέσω των απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων.
8 Απριλίου: Οι εργαζόμενοι στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών έκαναν τρίωρη στάση εργασίας για την επαναπρόσληψη του συναδέλφου τους Δημήτρη Αντωνίου, που απολύθηκε γιατί συμμετείχε σε κινητοποίηση συμπαράστασης στον αγώνα των φοιτητών ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.
9 Απριλίου: Οι συνταξιούχοι διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στη συνεχιζόμενη πολιτική λιτότητας.
10 Απριλίου: Οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν κινητοποίηση απαιτώντας την υπογραφή μόνιμων συμβάσεων εργασίας.
11 Απριλίου: Οι εργαζόμενοι στη μη κυβερνητική οργάνωση «Ευρωπαϊκή Έκφραση» στην Αθήνα (για ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες) πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα γραφεία της ενάντια στην απόλυση συναδέλφου τους.
● Οι οικοδόμοι των έργων της γραμμής 4 του ΜΕΤΡΟ Αθήνας κατέβηκαν σε 24ωρη απεργία απαιτώντας από την κοινοπραξία «ΑΒΑΞ» αυξήσεις μισθών και σταθερό ωράριο.
12 Απριλίου: Από αυτή την ημέρα το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Φθιώτιδας βρίσκεται σε κατάληψη από τους εργάτες της. Είναι ο αποφασιστικός αγώνας για τη σωτηρία της βιομηχανίας και των ίδιων των εργατών στην πιο κρίσιμη φάση του.
● Οι εργαζόμενοι στη «SELECT Services» (στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στα Σπάτα) έκαναν δίωρη στάση εργασίας με αίτημα την πληρωμή των εξόδων μετακίνησής τους από την εταιρεία.
Σ. Κρόκος