Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Τιμούμε τους παλιούς συντρόφους


Στις 6 Απριλίου συμπληρώνονται επτά χρόνια από το θάνατο της Κομμουνίστριας-Τροτσκίστριας εργάτριας Σούλας Παπαρρηγοπούλου. Υπήρξε μέλος της προδικτατορικής οργάνωσης των Ελλήνων Κομμουνιστών-Τροτσκιστών, του ΚΔΚΕ. Ήταν μια συνειδητή, αφοσιωμένη και ηθική εργάτρια. Δηλαδή, το είδος του ανθρώπου που έχουν ανάγκη οι επαναστατικές ιδέες και η μελλοντική σοσιαλιστική κοινωνία.
Η συντρόφισσα εργάστηκε ως βιομηχανική εργάτρια και ξεχώρισε σαν αγωνιστικό και δραστήριο στοιχείο. Με πρόταση του αξέχαστου ηγέτη μας, του Γιάννη Βερούχη, που έτρεφε για αυτή βαθύ σεβασμό και εκτίμηση, το 4ο Συνέδριο της οργάνωσής μας την ανακήρυξε επίτιμο μέλος μας.
Ο Δήμος Παπαρρηγόπουλος, που έφυγε από κοντά μας πριν από 26 χρόνια, το Μάιο του 1992, ήταν ένα δραστήριο εργατικό μέλος του ΚΔΚΕ, από το χώρο των οικοδόμων (ελαιοχρωματιστής). Ο ίδιος και η αδελφή του, η Σούλα Παπαρρηγοπούλου, προέρχονταν από οικογένεια που κυνηγήθηκε από την αντίδραση. Ορφάνεψαν από μικρή ηλικία, καθώς ο πατέρας τους δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου. Ο Δήμος Παπαρρηγόπουλος υπήρξε επίσης μέλος της αντιδικτατορικής οργάνωσης που ίδρυσαν οι Έλληνες Τροτσκιστές, των ΔΕΑ. Ο Γιάννης Βερούχης σε μας τους νεότερους μιλούσε πάντα για αυτόν με ιδιαίτερη θέρμη.
Θα θυμόμαστε πάντα τους αγαπημένους συντρόφους και θα τιμούμε πάντα τη μνήμη τους, όπως και όλων όσοι πρόσφεραν στην υπόθεση της απελευθέρωσης της εργατικής τάξης.

Από τη σύνταξη