Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΤΩ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Χουντικής εμπνεύσεως και λογικής η στάση της κυβέρνησης απέναντι στους υγειονομικούς σε αναστολή – ο αγώνας τους αφορά όλο τον λαό

 

Για μια συμβολική διαμαρτυρία κοντά στο σπίτι του πρωθυπουργού, 
οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια σιδεροδέσμιος (και παραπέμπονται σε δίκη) 
38 υγειονομικοί σε αναστολή, που με πρωτοφανή εκδικητικότητα το 
κράτος τους έχει στερήσει εδώ και 11 μήνες το δικαίωμα της επιβίωσης.
Ο αγώνας τους θα συνεχιστεί και θα νικήσει!

Σε μια επίδειξη πρωτοφανούς αυταρχισμού, εκδικητικότητας, απανθρωπιάς και αυθαιρεσίας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη στέλνει κατηγορούμενους 38 υγειονομικούς (δύο γιατρούς, τριάντα νοσηλεύτριες και έξι παρα-υγειονομικούς), με ψευδείς κατηγορίες, επειδή τόλμησαν να διαδηλώσουν για είκοσι περίπου λεπτά της ώρας κοντά στο σπίτι του πρωθυπουργού ενάντια στην 11μηνη συνεχόμενη αναστολή εργασίας τους και την ταυτόχρονη στέρηση του μισθού τους. Και αυτό αφού πρώτα τους υπέβαλε, τελείως αναίτια, σε μια 20ωρη περίπου κράτηση στη ΓΑΔΑ και στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, περνώντας τους μέχρι και χειροπέδες. Την ίδια στιγμή, στην Κομοτηνή προσάγονταν προληπτικά άλλοι έξι συνάδελφοί τους, για να μη διαμαρτυρηθούν στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Ανεξάρτητα από το τι άποψη έχει κανείς για το θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει περίτρανα ότι αυτή τη στιγμή το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει είναι πρόβλημα δημοκρατίας. Η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει το δόγμα «νόμος και τάξη», σε μια ακραία εκδοχή ουσιαστικής απαγόρευσης των πιο «ενοχλητικών» συγκεντρώσεων. Και κρατάει εμμονικά χιλιάδες ανεμβολίαστους υγειονομικούς χωρίς δουλειά και χωρίς μισθό, οδηγώντας την αγωνιστική πρωτοπορία τους σιδεροδέσμια στα κρατητήρια, τη στιγμή που κανένα άλλο μέτρο προστασίας δεν υπάρχει, όλοι κυκλοφορούν, εργάζονται (με εξαίρεση τα εβδομαδιαία ράπιντ τεστ) και συγχρωτίζονται ελεύθεροι, τα δημόσια νοσοκομεία στενάζουν από την έλλειψη προσωπικού και –όπως λέει και το σύνθημα– «κόλλησαν και νόσησαν ως και τα φορεία».

Η εξοντωτική αυτή μανία ενάντια στους ανυπότακτους υγειονομικούς αποτελεί μάλλον παγκόσμια πρωτοτυπία, αφού ακόμα και στη Γαλλία που υπάρχει παρόμοιο μέτρο, τους καταβάλλεται το ήμισυ του μισθού.

Στο πολύπαθο τώρα θέμα του κορωνοϊού, τα επιστημονικά επιχειρήματα που κατεξευτελίζουν το διετές κυρίαρχο αφήγημα είναι πάμπολλα. Βάσει των επίσημων στοιχείων του υπουργείου, το 60% στις ΜΕΘ είναι τριπλοεμβολιασμένοι, και από το υπόλοιπο 40% οι περισσότεροι είναι διπλο- ή μονοεμβολιασμένοι. Μέχρι και ο Μόσιαλος παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει τεκμηρίωση υπέρ της τέταρτης δόσης. Το δε «τείχος ανοσίας» έχει πάει περίπατο προ πολλού. 

Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση και τα συντεταγμένα ΜΜΕ καλλιεργούν την κρουσματολογία, προκειμένου να συντηρούν κλίμα φόβου και υποταγής στην κοινωνία, κατάσταση ιδανική για να ενεργοποιούνται τα συντηρητικά αντανακλαστικά και να περνάει χωρίς αντίσταση σειρά αντιδραστικών μέτρων.

Ας μην έχουμε πλέον αυταπάτες. Η κυβέρνηση, με όχημα έναν άκρως εξασθενημένο πλέον ιό και κυρίως στοχοποιώντας μια επαγγελματική ομάδα χιλιάδων εργαζομένων που δεν ενέδωσαν στους εκβιασμούς, προσπαθεί να τσακίσει κάθε αντίσταση (κοινωνική, εργασιακή, συνδικαλιστική, δημοκρατική, πολιτική) και να επιβάλει γενική τρομοκρατία και σιγή νεκροταφείου.

Το θέμα αφορά όλο τον λαό. Κανένας δημοκρατικός πολίτης δεν πρέπει να μείνει απαθής. Καθήκον όλων μας είναι να συμπαρασταθούμε ενεργά στους διωκόμενους υγειονομικούς σε αναστολή, απαιτώντας την άμεση παύση των ποινικών τους διώξεων, την άμεση άρση των αναστολών τους και την επιστροφή των μισθών 11 μηνών που αναίτια και εκβιαστικά στερήθηκαν. Να υψώσουμε εμπόδιο στην προσπάθεια ουσιαστικής απαγόρευσης των συγκεντρώσεων και επιβολής γενικευμένης αστυνομοκρατίας. Να μην υποκύπτουμε στον φόβο του ιού που σκόπιμα και συστηματικά σπέρνουν τα κανάλια, η κυβέρνηση και οι εξαγορασμένοι από τις φαρμακοβιομηχανίες «επιστήμονες».

Όπως βροντοφωνάζουν κι οι υγειονομικοί, «δεν είν’ ο ιός, είν’ ο φασισμός!». Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Αγώνας μέχρι τη νίκη!

 

Βασίλης Παπανικολάου