Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Στην αστυνομία και τα παιδιά των κρατουμένων!

 

Μήπως τελικά δεν είναι τυχαίο ότι ο δεξιός δήμαρχος
της Κόνιτσας θέλει να ξαναστήσει το άγαλμα της
Φρ(ειδερ)ίκης;
Την αστυνομία ετοιμάζεται να θέσει η κυβέρνηση ως υπεύθυνη και για την προστασία παιδιών συλληφθέντων ή κρατουμένων! Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις της υφυπουργού Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου, «στις περιπτώσεις που υπάρχουν ανήλικα που ζουν χωρίς γονείς είτε γιατί έχουν συλληφθεί ή καταδικαστεί ή τελούν υπό ποινή φυλάκισης», τη μέριμνα θα έχει η ΕΛΑΣ, για να δει ποιος θα είναι υπεύθυνος για τα παιδιά. «Η αστυνομία θα τραβά αυτόματα από τα μητρώα πολιτών τα στοιχεία και, αν υπάρχει παιδί, θα ορίζεται αντίστοιχα από το αρμόδιο όργανο ποιος θα είναι ο επίτροπος, ποιος θα βοηθήσει το παιδί κατά τη διάρκεια της απουσίας του γονέα». Μάλιστα, τόνισε ότι για αυτή την πρωτοβουλία είναι ενήμερος ο πρωθυπουργός, ο οποίος ανησύχησε για το τι γίνονται τα παιδιά όσων συλλαμβάνονται…!


Μιλάμε για απίστευτα πράγματα! Την προστασία των ανηλίκων, λοιπόν, η οποία αποτελεί σήμερα αρμοδιότητα των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων ή της εισαγγελίας ανηλίκων, την αναθέτουν στην αστυνομία, μάλλον γιατί αυτή ξέρει καλύτερα πώς να «προστατεύει» και να «φρονηματίζει» τους νέους, όπως άλλωστε αποδεικνύει συνέχεια την τελευταία περίοδο…

Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι για αυτήν τα όποια κοινωνικά προβλήματα θα πρέπει να λύνονται με την αστυνομοκρατία. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ακόμα και τις φυλακές και τον σωφρονισμό των κρατουμένων τα έχει αναλάβει η αστυνομία (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη), και όχι το Υπουργείο Δικαιοσύνης, στην αρμοδιότητα του οποίου ήταν ανέκαθεν. Όπως επίσης δεν είναι τυχαία και η νομοθέτηση ένστολων σωμάτων μέσα στα πανεπιστήμια, οι εκφοβιστικοί έλεγχοι, τα τσουχτερά πρόστιμα, η διάλυση και συκοφάντηση των συγκεντρώσεων, οι συνεχείς συλλήψεις όσων αντιδρούν στην πολιτική της τον τελευταίο καιρό.

Ο Μητσοτάκης και το επιτελείο του έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Ονειρεύονται να επαναφέρουν μεθόδους από το μαύρο παρελθόν της δεξιάς, μεθόδους αντίστοιχες των παιδοπόλεων της βασίλισσας Φρειδερίκης για τον φρονηματισμό των παιδιών των ανταρτών και της ανοιχτής τρομοκρατίας. Μόνο που ξεχνάνε ότι τέτοιου είδους πρακτικές η ιστορία τις έχει γράψει στις μελανές σελίδες της, όπως θα γράψει και τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη.

 

Μ. Σάκος