Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ!

 Η καθεστωτική προπαγάνδα για την επιδημία ξεβρακώθηκε. Να σταματήσει τώρα ο άθλιος ρεβανσισμός κατά των υγειονομικών σε αναστολή!

Ακόμα και οι τουρίστες που βρίσκονταν το καλοκαίρι στην Αθήνα ενημερώθηκαν
από τους μαχόμενους υγειονομικούς ότι στην Ελλάδα χιλιάδες εργαζόμενοι
απειλούνται με εξόντωση επειδή άσκησαν το δικαίωμα τους στην αυτοδιάθεση
του σώματός τους

 

Με την πλειονότητα του πληθυσμού να έχει πλέον νοσήσει, και μάλιστα ελαφρά, με την κυρίαρχη παραλλαγή Όμικρον να είναι κατά γενική παραδοχή ήπια, με τους θανάτους να οφείλονται –κατά ομολογία πια και της ίδιας της κυβέρνησης– συνήθως σε άλλες αιτίες, με τις περισσότερες χώρες του κόσμου να έχουν άρει το σύνολο σχεδόν των μέτρων, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιμένει, παρόλα αυτά, με σαδιστικό και εκδικητικό τρόπο στην τιμωρία όσων δεν υποτάχθηκαν στην αυταρχική «υγειονομική» πολιτική των δυόμισι τελευταίων ετών.

Συνεχίζει να απαιτεί τον εμβολιασμό των υγειονομικών, παρατείνοντας την απλήρωτη αναστολή της εργασίας τους μέχρι τέλος του έτους, γεγονός που έχει οδηγήσει από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 σε στέρηση μισθού 7.000 περίπου υγειονομικούς του δημόσιου τομέα και σε απόλυση ή όμοια στέρηση μισθού 15.000 περίπου υγειονομικούς του ιδιωτικού τομέα.

Συνεχίζει να απαιτεί από όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα ένα ράπιντ τεστ ανά εβδομάδα, αν είναι ανεμβολίαστοι ή έχουν περάσει εννέα μήνες από την τελευταία δόση, αρνούμενη μάλιστα να δεχτεί ως έγκυρα τα τεστ που πληρώνονται από τους εργοδότες και υποβάλλοντας τιμωρητικά τους εργαζόμενους σε μια δαπάνη των 40 ευρώ το μήνα.

Είναι πια ξεκάθαρο. Μοναδικός σκοπός της κυβέρνησης είναι να συντρίψει όσους «δεν συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις». Αντιλαϊκή και αντεργατική μανία είναι το μοναδικό της κίνητρο. Μαζί φυσικά με την πάγια πολιτική της για διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας και προώθηση των υπερκερδών των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών.

Κι όμως, υπάρχουν αντιστάσεις! Κι όμως, οι υγειονομικοί σε αναστολή, παρόλο που έχουν υποβληθεί στο μαρτύριο της πείνας εδώ και έναν χρόνο, συνεχίζουν με αξιοθαύμαστο τρόπο να στέκονται όρθιοι, παραμένουν πιστοί στην αρχική επιλογή τους να μην εμβολιαστούν και έχουν στήσει ένα υπολογίσιμο αγωνιστικό οχυρό.Αρκεί να δούμε ότι και στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα συνεχίζουν τη σταθερή μαχητική τους παρουσία και καταδιώκουν ανηλεώς τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς και τους βουλευτές της κυβέρνησης. Με αποτέλεσμα, πέρα από τους πρόμαχους του δόγματος «νόμος και τάξη», Μητσοτάκη και Πλεύρη, να υπάρχει υπολογίσιμη τάση υπέρ της επιστροφής τους στη δουλειά ακόμα και μέσα στο κυβερνών κόμμα.

Επιπλέον, σημαντικός αριθμός εκπαιδευτικών και αρκετοί σύλλογοί τους διαμαρτύρονται πια με επίσημες ανακοινώσεις τους ενάντια στον παραλογισμό της συνέχισης των ράπιντ τεστ, καταγγέλλοντας μάλιστα ευθέως την απάτη του κυρίαρχου «υγειονομικού» αφηγήματος.

Θα πρέπει πια να καταλάβουμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η φανατικότερη σε όλον τον κόσμο όσον αφορά τη συνέχιση των περιορισμών, κατέχοντας επάξια τον τίτλο του «υγειονομικού ταλιμπάν».

Φτάνει πια! Να διεκδικήσουμε άμεσα: 

* Να επιστρέψουν εδώ και τώρα οι υγειονομικοί στις δουλειές τους και να τους επιστραφούν οι άδικα παρακρατηθέντες μισθοί. 

* Να καταργηθεί η υποχρέωση για ράπιντ τεστ στους εργαζόμενους. 

* Να καταργηθεί κάθε υποχρεωτικότητα με πρόσχημα τον κορωνοϊό (χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όπου άλλου κ.λπ.). 

* Να σταματήσει η λογοκρισία της αντίθετης άποψης.

Τα υγειονομικά προσχήματα έχουν πια καταρρεύσει και μπροστά μας ξεπροβάλει γυμνή η ουσία της πολιτικής των δυόμισι τελευταίων ετών: η προσπάθεια πλήρους καθυπόταξης της κοινωνίας μέσω του φόβου και της συστηματικής εκπαίδευσης σε σκληρούς μηχανισμούς αστυνομοκρατίας, ψηφιακού και ολοκληρωτικού ελέγχου. Όπως φωνάζουν και οι υγειονομικοί: «Δεν είν’ ο ιός, είν’ ο φασισμός!». Ε, λοιπόν, να μην περάσει ο φασισμός!

 

Βασίλης Παπανικολάου