Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ Ο αγώνας συνεχίζεται

 Η απεργία στο εργοστάσιο της οινοποίιας ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ στη Θεσσαλονίκη κρατάει ακόμα, για τρίτο συνεχόμενο μήνα. Η εργοδοσία απέλυσε τον πρόεδρο του σωματείου και τον πρόεδρο του σωματείου οδηγών-διανομέων στις βιομηχανίες εμφιαλώσεως, που είναι εργαζόμενος στο εργοστάσιο. Θέλει να χτυπήσει την ηγεσία των απεργών και τον κεντρικό πυρήνα της απεργίας, ενώ ταυτόχρονα προσλαμβάνει ανέργους, στήνοντας απεργοσπαστικό μηχανισμό. Οι απεργοί, παραμένοντας έξω απ’ το εργοστάσιο, έχουν δεχτεί αρκετές φορές την επίθεση της αστυνομίας.

Η κυβέρνηση δεν είναι καθόλου αμέτοχη στην υπόθεση. Η εργοδοσία «πατάει» πάνω στους αντεργατικούς νόμους του Χατζηδάκη για να χτυπήσει τους εργάτες. Πέραν αυτού, ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης έχει συγγενική σχέση με τον υπουργό Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

Οι εργάτες της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ δείχνουν αξιοθαύμαστη αντοχή. Με τη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη μπορούν να βρουν τρόπο να φτάσουν στη δικαίωση του αγώνα τους. Θα είναι νίκη και πηγή αισιοδοξίας για όλη την εργατική τάξη.

 

Σ.Κ.