Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Για τις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά

 Οι εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά στην παραλία του Ελληνικού απέναντι απ’ το πρώην αεροδρόμιο οδεύουν για κλείσιμο εξαιτίας του φαραωνικού έργου που σχεδιάζουν οι καπιταλιστές στο Ελληνικό. Ο Άγιος Κοσμάς είναι ένας τεράστιος αθλητικός, ψυχαγωγικός και φυσικός πνεύμονας για όλο το Λεκανοπέδιο της Αττικής και τους κατοίκους του.

Ήδη σημειώνονται οι πρώτες αντιδράσεις από κατοίκους, αθλητικά σωματεία και απλό κόσμο ενάντια στο κλείσιμο. Αυτές πρέπει να γενικευτούν και να πάρουν μαζικό χαρακτήρα. Το σχέδιο των καπιταλιστών στο Ελληνικό αποτυπώνει όλη τη ματαιοδοξία αλλά και τον παρασιτικό χαρακτήρα τους. Με τα κτίρια-μεγαθήρια, τα καζίνο, τα διαμερίσματα των 5 και 6 χιλιάδων ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Είναι ένα σχέδιο που αποτυπώνει το «όραμά» τους για όλη τη χώρα, σαν κέντρο ασιατικού παρασιτισμού και με τον ελληνικό λαό στο περιθώριο και προς εξαφάνιση.

Το να μην κλείσει ο Άγιος Κοσμάς και να γίνει ένα πρώτο ρήγμα στο φαραωνικό αυτό σχέδιο των καπιταλιστών είναι υπόθεση όλου του λαού της Αττικής.

 

Σ.Κ.