Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Οι απολυμένοι των Metropolis

 Εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία, οι εργαζόμενοι των δισκοπωλείων Metropolis, που έβαλαν λουκέτο το 2012, δίνουν έναν τιτάνιο αγώνα για να πάρουν τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις τους από τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Ανδρέα Κουρή. Παρότι ο εν λόγω μπαταχτσής συνεχίζει να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά μέσα από το κανάλι MAD, και με άλλους τρόπους, παρότι έχουν σωρευθεί μια σειρά από καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος του, δεν έχει δώσει φράγκο στους πρώην εργαζόμενούς του, τους οποίους άφησε στον δρόμο.

Τον βοηθά σε αυτό ένα προστατευτικό για τους εργοδότες νομικό πλέγμα που ανέπτυξαν οι κυβερνήσεις τις τελευταίες δεκαετίες, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να μεταφέρουν εν αγνοία του προσωπικού τους εμπορικά σήματα και περιουσιακά στοιχεία των εταιρειών τους σε άλλες εταιρείες. Στη συνέχεια βαράνε κανόνι, απαλλασσόμενοι επί της ουσίας από τις υποχρεώσεις τους, και συνεχίζουν με άλλες μπίζνες σαν να μην τρέχει τίποτα. 

Παρ’ όλα αυτά, οι εργαζόμενοι των Metropolis δεν το έχουν βάλει κάτω και συνεχίζουν την προσπάθειά τους, δικαστικά και με άλλους τρόπους. Όλοι οι συνειδητοί εργαζόμενοι οφείλουμε να δείχνουμε όπως μπορούμε την αλληλεγγύη μας στα πλέον χτυπημένα κομμάτια της τάξης μας!

 

Π.Δ.