Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

ΕΜΠΟΡΙΟ ΠΑΙΔΙΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΑΕΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ

 

Εκτεταμένη «μπίζνα» στη χώρα μας η αγοραπωλησία παιδιών που γεννιούνται από παρένθετες μητέρες

 

Μέσα από μια «αθώα» διαφήμιση, του τύπου «βοήθησε ένα ζευγάρι
 να αποκτήσει το δικό του παιδί»,
 αναπτύσσονται πανίσχυρα μαφιόζικα
δίκτυα που εκμεταλλεύονται γυναίκες, για να γίνουν παρένθετες μητέρες
 ή δότριες ωαρίων, και εμπορεύονται βρέφη

Ο Μαρξ έλεγε ότι για 100% κέρδος το κεφάλαιο δεν υπάρχει έγκλημα που να μην μπορεί να κάνει. Τέτοιους εγκληματίες συνέλαβαν οι αρχές στα Χανιά το καλοκαίρι που μας πέρασε, με τις κατηγορίες της εμπορίας ανθρώπων και βρεφών, παράνομων υιοθεσιών, εικονικών ιατρικών πράξεων (εξωσωματικών) κτλ. Υπεράνω υποψίας ευυπόληπτοι πολίτες των Χανίων επιδίδονταν κοινώς στην εκμετάλλευση φτωχών γυναικών και των μωρών τους με σκοπό φυσικά το κέρδος.

Η «εταιρεία», που αποτελούνταν κυρίως από γιατρούς και μαίες, ήταν πολύ καλά οργανωμένη, με αρχηγούς, υπαρχηγούς, μέλη με συγκεκριμένες αρμοδιότητες, όπως αναζήτηση πελατών –ομόφυλα ή άτεκνα ζευγάρια από Ελλάδα αλλά και εξωτερικό, κυρίως Ιταλία– και εύρεση φτωχών γυναικών για να γίνουν δότριες ωαρίων ή παρένθετες μητέρες. Μέχρι τώρα έχουν κατηγορηθεί για 182 περιπτώσεις εκμετάλλευσης γυναικών για αφαίρεση ωαρίων, 98 περιπτώσεις εμπορίας ανθρώπων (οι παρένθετες μητέρες), 400 περιπτώσεις εξαπάτησης μέσω εικονικών εξωσωματικών, ενώ η έρευνα δεν έχει ακόμα τελειώσει. Εδώ να πούμε ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν ιατρικές και φαρμακευτικές πρακτικές απολύτως επικίνδυνες για την υγεία. Οι επιφανείς «επιστήμονες» διέθεταν κλινική, αλλά και 14 ακίνητα όπου «φιλοξενούσαν» τα θύματά τους. Όλα αυτά γίνονταν όχι μόνο με την ανοχή αλλά και τον θαυμασμό μεγάλου μέρους της τοπικής κοινωνίας (τον αρχηγό κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του στον εισαγγελέα τον χειροκροτούσαν), ενώ τα μέλη της σπείρας έκαναν προκλητικά πολυτελή ζωή, κατά τις μαρτυρίες.

Η σύλληψη της συγκεκριμένης συμμορίας δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου. Τέτοιες «επιχειρήσεις» δρουν σε όλη τη χώρα. Όσο για το εξωτερικό, στις Βρυξέλλες, πολύ κοντά στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπάρχει ξενοδοχείο που διοργανώνει ετήσιες «εκθέσεις», όπου άτεκνα ζευγάρια (κυρίως ομόφυλα), βρίσκουν γυναίκες που παρουσιάζουν τις ιατρικές τους εξετάσεις για να τις επιλέξουν ως παρένθετες μητέρες. Στην Αμερική επίσης είναι αρκετά διαδεδομένο. Η «πολιτισμένη» κοινωνία μας όχι μόνο δεν εμποδίζει αλλά και καλλιεργεί τη λογική της γυναίκας-εμπορεύσιμου είδους, του γυναικείου σώματος ως καταναλωτικού προϊόντος, ιδίως με αντικείμενο την αναπαραγωγή. Μέχρι τώρα οι γυναίκες έπεφταν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης του σώματός τους, τώρα βρέθηκε ακόμα ένα πεδίο εκμετάλλευσης, αυτό της μητρότητας.

Οι τεχνικές για όλες αυτές τις ιατρικές πράξεις που αφορούν το νέο πεδίο εκμετάλλευσης του γυναικείου σώματος ξεκίνησαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι γνωστό ότι το μεγαλύτερο μέρος των ιατρικών πειραμάτων που γίνονταν στις κρατούμενες από τους Ναζί «επιστήμονες» αφορούσαν την τεχνητή αναπαραγωγή, κοινώς την εξωσωματική. Επίσης, η «ευγονική», μια άλλη θεωρία του ναζισμού, ωραιότατα εφαρμόζεται στις μέρες μας.

Οι κοινωνίες μπορούν και πρέπει να λύνουν με τον πλέον φυσικό τρόπο το θέμα της ατεκνίας, με την υιοθεσία. Ο καπιταλισμός όμως δεν μπορεί να αφήσει καμία πτυχή της ζωής να ξεφύγει από την αγριότητα και τη βαρβαρότητά του. Η μητρότητα δεν αποτελεί εμπορεύσιμο είδος! Ένα παιδί δεν είναι μέσο ικανοποίησης της ανθρώπινης ματαιοδοξίας, δεν είναι σύμβολο κοινωνικής καταξίωσης, ούτε αντικείμενο ιδιοκτησίας. Είναι όμως ένας πολύ σημαντικός λόγος να αλλάξει η συνείδηση, έτσι ώστε να φτιαχτεί ένας κόσμος ασφαλής και δίκαιος για τα παιδιά και τις μητέρες τους. Ένας κόσμος στον οποίο δεν θα αποτελούν εμπόρευμα, αλλά δώρο!

 

Μαρία Καράβολα