Καναδάς: Στις 12 Νοεμβρίου η κυβέρνηση εξέδωσε διάταγμα απαγόρευσης των απεργιακών κινητοποιήσεων που συνεχίζονται επί εβδομάδες στα λιμάνια του Μόντρεαλ, του Κεμπέκ και της ακτής του Ειρηνικού (Βρετανική Κολομβία). Οι λιμενεργάτες αντιδρούν στα σχέδια της εργοδοσίας να μειώσει το κόστος με περικοπές, εντατικοποίηση της δουλειάς και καταστρατήγηση μιας σειράς εργατικών κατακτήσεων. Στις 15 Νοεμβρίου 55.000 ταχυδρομικοί ξεκίνησαν 72ωρη απεργία. Διεκδικούν αυξήσεις που να καλύπτουν τις απώλειες από τον πληθωρισμό και βελτίωση των συνθηκών εργασίας, ενώ αντιδρούν στα σχέδια της διοίκησης να μειώσει τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, να αντικαταστήσει μόνιμες θέσεις εργασίας με προσωρινές και να εκχωρήσει ταχυδρομικά γραφεία σε ιδιώτες εργολάβους.
Γερμανία: Σε ετοιμότητα για σημαντικές απεργιακές κινητοποιήσεις βρίσκεται ο ευρύτερος κλάδος του μετάλλου, όπου συμπεριλαμβάνεται η αυτοκινητοβιομηχανία, και του οποίου οι εργάτες είναι οργανωμένοι στο ισχυρό συνδικάτο IG Metal. Δεν έχουν και άλλη επιλογή, καθώς οι Γερμανοί βιομήχανοι προχωρούν σε μαζικές περικοπές και χιλιάδες απολύσεις. Στο πλαίσιο των προειδοποιητικών απεργιών που έχουν ξεκινήσει, 55.000 εργάτες του κλάδου στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης απήργησαν κυλιόμενα στις αρχές Νοεμβρίου.
Αργεντινή: Χιλιάδες εργαζόμενοι στις μεταφορές (επίγειες, θαλάσσιες και εναέριες) απήργησαν στις 5 Νοεμβρίου, αντιδρώντας στην πολιτική ακραίας λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεων του ακροδεξιού προέδρου Μιλέι. Πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση στο Μπουένος Άιρες. Στις 20 Νοεμβρίου, χιλιάδες διαδήλωσαν στο Μπουένος Άιρες, μετά από κάλεσμα του Εργατικού Πόλου (Polo Obrero), απαιτώντας να οργανωθούν 40.000 χώροι συσσιτίων σε όλη τη χώρα, καθώς η εξαθλίωση είναι αυξανόμενη.
ΗΠΑ: 40.000 εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, κυρίως διοικητικοί, τεχνικοί και υγειονομικοί, πραγματοποίησαν 48ωρη απεργία στις 20-21 Νοεμβρίου, διεκδικώντας αυξήσεις και βελτίωση της ασφαλιστικής τους κάλυψης.
Από τη σύνταξη