Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Το σήμα των μαχόμενων ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ-ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΩΝ




Το σήμα των μαχόμενων
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ-ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΩΝ

Ο Ρόμβος, το σήμα της «Σοσιαλιστικής Προοπτικής» μας και της κομμουνιστικής τροτσκιστικής οργάνωσής μας, έχει μια ιστορία ηρωικών θυσιών και αγώνων 86 ετών, και συνεχίζουμε…




1933-1940

Ο Ρόμβος που είχε μέσα δύο γράμματα του λατινικού αλφαβήτου ήταν το σήμα της παράνομης εφημερίδας «UNSER WORT», «Ο Λόγος μας», της δυναμικής γερμανικής κομμουνιστικής τροτσκιστικής οργάνωσης που εξοντώθηκε ολοκληρωτικά από το Χίτλερ, πλην ενός που δραπέτευσε στη Σουηδία.



Το ίδιο σήμα ήταν μέσα και στην παράνομη γερμανική εφημερίδα για τους Γερμανούς στρατιώτες, την «ARBEITER und SOLDAT». «Εργάτης και Στρατιώτης» της ίδιας γερμανικής τροτσκιστικής οργάνωσης που ντουφεκίστηκαν όλοι.


1962-1967

Ο Ρόμβος, για λόγους ιστορικούς επιλέχθηκε τιμητικά και έγινε το σήμα του «ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟΥ», Εμμανουήλ Μπενάκη 3, της ελληνικής κομμουνιστικής τροτσκιστικής οργάνωσης που εξέδωσε επίσης τιμητικά τον «Λόγο μας». Η χούντα κατάσχεσε τα βιβλία και το στρατοδικείο καταδίκασε τον ασύλληπτο διαχειριστή του σε πολυετή φυλάκιση.

1977


Ο Ρόμβος επροτάθηκε τιμητικά από τον πρόεδρο της 150μελούς απεργιακής επιτροπής και έγινε το επιστήθιο σήμα της: Στην μεγάλη και ιστορική νικηφόρο απεργία των τριών χιλιάδων εργατών λιθογράφων, που με συνεχή απεργία τριών μηνών, κατέκτησαν για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής εργατικής τάξης, την πενθήμερη σαραντάωρη εβδομαδιαία εργασία, την αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή (τιμαριθμικό μεροκάματο), σημαντικές αυξήσεις κ.ά.

1996

Ο Ρόμβος, το μαχητικό και τιμημένο σήμα της Κομμουνιστικής Τροτσκιστικής Ιστορίας μας, ορίστηκε το 1996 με απόφαση του συνεδρίου μας σαν σήμα της Κομμουνιστικής-Τροτσκιστικής οργάνωσής μας, και της «Σοσιαλιστικής Προοπτικής» μας.