Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Τι γίνεται στον Παπαστράτο;


Αλλαγές στα ωράρια των εργατών έκανε η εργοδοσία στην καπνοβιομηχανία του «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ» στον Ασπρόπυργο Αττικής. Το εργοστάσιο θα δουλεύει πλέον σε 24ωρη βάση, όπως και πριν (τρεις βάρδιες), αλλά όλη την εβδομάδα. Οι εργάσιμες ημέρες για κάθε εργαζόμενο θα είναι τέσσερις και όχι πέντε. Συνολικός χρόνος εργασίας δηλαδή την εβδομάδα 37,5 ώρες από 40. Μόνο που: οι εργάτες θα έχουν πλέον ελεύθερα 8-10 Σαββατοκύριακα το χρόνο και θα «χτυπάνε» δύο 12ωρα το μήνα χωρίς υπερωρίες.

Οι εργάτες πρέπει να προσέξουν. Οι ρυθμίσεις αυτές σημαίνουν ελαστικοποίηση των ωραρίων και της ζωής τους. Πάνε μαζί με την επέκταση του καθεστώτος των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, που έφτασαν στο 35% απ’ το 25%. Και με την είσοδο εργολαβιών και στην παραγωγή, μετά απ’ τις εργασίες της καθαριότητας, της φύλαξης και του εστιατορίου.
Η επιχείρηση έχει αύξηση της παραγωγής και προσπαθεί να την αντιμετωπίσει με ελαστικοποίηση των ωραρίων. Οι εργάτες πρέπει να επιμείνουν στα σταθερά ωράρια και στις μόνιμες συμβάσεις εργασίας.

Σ.Κ.