18 Φεβρουαρίου: Οι εργαζόμενοι στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο κατέβηκαν σε 24ωρη απεργία με μισθολογικά και εργασιακά αιτήματα.
19 Φεβρουαρίου: Οι οικοδόμοι της Καρδίτσας έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στην Επιθεώρηση Εργασίας της πόλης διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο συναδέλφου τους από ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια εργασιών εργολαβίας της ΔΕΗ.
● Οι εκπαιδευτικοί στη Ζάκυνθο έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενάντια στις διώξεις συναδέλφων τους που απεργούν ενάντια στην αξιολόγηση.
25 Φεβρουαρίου: Οι εργαζόμενοι στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης ανά τη χώρα προχώρησαν σε 4ωρες στάσεις εργασίας για τρεις ημέρες ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που προβλέπει συγχωνεύσεις των επιχειρήσεων προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίησή τους.
27 Φεβρουαρίου: Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι της Περιφέρειας Αττικής έκαναν τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο διοικητήριο της περιφέρειας για τη μονιμοποίησή τους.
28 Φεβρουαρίου: Οι τεράστιες παλλαϊκές συγκεντρώσεις και η μεγαλειώδης πανελλαδική απεργία που είχαν κύριο αίτημα να σταματήσει η συγκάλυψη και να αποδοθεί δικαιοσύνη για το έγκλημα των Τεμπώνπαρέλυσαν όλη τη χώρα.
5 Μαρτίου: Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής έκαναν 6ωρη στάση εργασίας και πορεία στο Υπουργείο Υγείας ενάντια στις ελλείψεις προσωπικού και το καθεστώς των αυξημένων εφημεριών.
● Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε Λάρισα (05/03), Πειραιά (06/03), Αθήνα (07/03)προχώρησαν σε στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις στις αντίστοιχες διευθύνσεις εκπαίδευσης ενάντια στα πειθαρχικά και τις διώξεις εις βάρος των συναδέλφων τους που συμμετέχουν στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση.
7 Μαρτίου: Οι συνταξιούχοι έκαναν συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα για τη διεκδίκηση των αναδρομικών που τους οφείλονται από τα καταργημένα δώρα Χριστουγέννων-Πάσχα και επιδόματα. Στις 11 του μήνα συγκεντρώθηκαν στην Πάτρα, στις 12 στη Θεσσαλονίκη και στις 13 στη Λάρισα.
8 Μαρτίου: Οι εργαζόμενοι οδηγοί δικύκλου της e-food στα Χανιά έκαναν 48ωρη απεργία ενάντια στο καθεστώς των «ανεξάρτητων συνεργατών» που θέλει να τους επιβάλει η εργοδοσία. Πέτυχαν τη μη εφαρμογή του μέτρου.
10 Μαρτίου: Με τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας οι εκπαιδευτικοί της δημόσιας εκπαίδευσης απαίτησαν να σταματήσει η διαδικασία απόλυσης της συναδέλφου τους Χρύσας Χοτζόγλου, που διώκεται εξαιτίας της συνδικαλιστικής της δράσης και έχει τεθεί σε δυνητική αργία.
11 Μαρτίου: Οι εργαζόμενοι σε ημερήσιο και περιοδικό Τύπο κατέβηκαν ξανά μέσα σε λίγες ημέρες σε 24ωρη απεργία για αυξήσεις μισθών και για εργασιακά ζητήματα.
17 Μαρτίου: Οι εργάτες κατεργασίας ξύλου στη Θεσσαλονίκη έκαναν συγκέντρωση στα δικαστήρια της πόλης ενάντια στη δίωξη του προέδρου του σωματείου τους για συνδικαλιστική δράση.
18 Μαρτίου: Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Tasty» της «Pepsico Hellas» στην Αθήνα έκαναν 4ωρες στάσεις εργασίας ανά βάρδια διεκδικώντας αυξήσεις μισθών και κατάργηση του εργολαβικού καθεστώτος.
● Οι εργαζόμενοι της εταιρείας «TaskUs» στη Θεσσαλονίκη έκαναν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της εταιρείας διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις συναδέλφων τους.
19 Μαρτίου: Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία έκαναν 24ωρη απεργία ενάντια στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση-ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας. Στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής έγινε 6ωρη στάση εργασίας. Πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις και πορείες σε πολλές πόλεις της χώρας.
20 Μαρτίου: Οι εργαζόμενοι της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας «Vodafone-360 Connect» στην Αθήναέκαναν 4ωρη στάση εργασίας ενάντια στις απολύσεις 35 συναδέλφων τους. Την ίδια μέρα έκαναν 4ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στα γραφεία της εταιρείας για παρόμοιο λόγο οι εργαζόμενοι στην ομοειδή επιχείρηση «ADAPTIT» επίσης στην Αττική.
21 Μαρτίου: Οι εργαζόμενοι στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης προχώρησαν σε 24ωρη απεργία και συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας απαιτώντας τη μονιμοποίηση των χιλιάδων συμβασιούχων συναδέλφων τους.
Σ. Κρόκος