Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Παραλλαγή Όμικρον, «κρούσματα» και προπαγάνδα

 

Τα κοινωνικά πειράματα τρομοκράτησης του
λαού συνεχίζονται, παρότι η παραλλαγή Όμικρον
έχει ήδη δείξει ότι είναι σημαντικά ηπιότερη 
Σε λιγότερο από έναν μήνα από τότε που οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις διέκοψαν τις αεροπορικές συνδέσεις με τις χώρες της νότιας Αφρικής και σε λιγότερο από δέκα ημέρες από τότε που ο Μητσοτάκης είπε στη Βουλή «να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καθυστερήσουμε την έλευση της παραλλαγής Όμικρον», η συγκεκριμένη παραλλαγή του κορωνοϊού όχι μόνο είχε φτάσει σε Ευρώπη και Ελλάδα αντίστοιχα, αλλά είχε ουσιαστικά κυριαρχήσει.

 Αυτοί που διαψεύδονται με τον πιο παταγώδη τρόπο σε όλα όσα λένε κατά καιρούς για την επιδημία είναι οι ίδιοι που απαιτούν από την κοινωνία να κάθεται σούζα στις διαταγές τους, στο όνομα του «ορθολογισμού» και της «επιστήμης»! Αν δεν γνωρίζαμε ότι όλα τα υποτάσσουν στον εγκληματικό τους σκοπό, που είναι να αξιοποιήσουν την επιδημία για να τσακίσουν τα δημοκρατικά δικαιώματα, θα λέγαμε ότι έχουμε να κάνουμε εδώ με εγκληματική ηλιθιότητα! Βέβαια, το ένα δεν αποκλείει το άλλο. 

Στην πραγματικότητα, πολλοί επιστήμονες έχουν από καιρό δηλώσει ότι ο ιός θα έκανε πολλές παραλλαγές, με τάση όσο πιο μεταδοτική είναι μια παραλλαγή τόσο λιγότερο θανατηφόρος να είναι. Αυτό επιβεβαιώθηκε εν μέρει με την παραλλαγή Δέλτα και θα επιβεβαιωθεί ακόμα πιο ξεκάθαρα με την παραλλαγή Όμικρον. Ωστόσο, στην πορεία, οι αστικές κυβερνήσεις αλλά και οι υποταγμένοι στα καπιταλιστικά συμφέροντα και το κράτος επιστήμονες αποσιώπησαν οτιδήποτε δεν εξυπηρετούσε την κυρίαρχη προπαγάνδα γύρω από την επιδημία. 

Τα ίδια ακριβώς συμβαίνουν με την περίφημη «κρουσματολογία». Όποτε θέλουν να περάσουν καινούργια «υγειονομικά» μέτρα χουντικού τύπου, δημιουργούν κλίμα τρόμου μέσω των ελεγχόμενων ΜΜΕ γύρω από την «αλματώδη αύξηση» των κρουσμάτων. Όμως, βγάζει μάτι ότι η αύξηση των κρουσμάτων: α) δεν είναι αύξηση αν έχει προκύψει από έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό τεστ, β) δεν συνεπάγεται αναγκαστικά περισσότερες νοσηλείες και θανάτους (εδώ υπεισέρχεται ο παράγοντας ανεπάρκεια και εξάντληση του συστήματος υγείας) και γ) δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την εμβολιαστική τρομοκρατία, αφού και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον ιό. 

Απαιτούνται άμεσα: μια νέα επιστημονική πρωτοπορία, ανεξάρτητη από κράτος και καπιταλιστές, που να ενδιαφέρεται πραγματικά για τη διαφώτιση του λαού, και μια νέα, μάχιμη αριστερή πρωτοπορία, επίσης ανεξάρτητη από την κυρίαρχη ιδεολογία, και «ζυμωμένη» με τα λαϊκά συμφέροντα και το λαϊκό αισθητήριο.

 

Πάρις Δάγλας