Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Στην ακί του στοχάστρου ΒΟΛΗ ΚΑΤΑ ΒΟΛΗ


Του Γιάννη Βερούχη (1931-2010)


1) Οι Άρχοντες, οι εκλεκτοί του Θεού




Ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος

Ο Εκπρόσωπος του θεού επί του φλοιού της γης της ανατολικής ευρωπαϊκής ηπείρου, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος: Επέλεξε –βάσει ενός προνομίου του του βυζαντινού Μεσαίωνα– τους εκλεκτούς του θεού με τον τίτλο ΑΡΧΟΝΤΕΣ και με την προσθήκη ειδικής τιμητικής διακρίσεως, και τους οργάνωσε στην αγία αδελφότητα «Παναγία η Παμακάριστος» που συναθροίζεται στο Πατριαρχείο την Κυριακή της Σαμαρείτιδος (2 Ιουνίου).


▬ Ας δούμε λοιπόν τώρα, τα εις το πνεύμα της χριστιανικής φιλευσπλαχνίας, αγαθότητας και αγάπης, αφοσιωμένα τέκνα της σεβάσμιας αδελφότητας.
1) ΑΡΧΟΝΤΑΣ (Λαοσυνάκτης) Σωκράτης Κόκκαλης: Κατηγορούμενος ως αρχιχαφιές της σταλινικής εγκληματικής μυστικής αστυνομίας ΣΤΑΖΙ, μεγαλοκαπιταλιστής των ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας και του χρηματιστηρίου.
2) ΑΡΧΟΝΤΑΣ (Μέγας Πρωτέκδικος) Δημήτριος Κοντομηνάς: Μεγαλοκαπιταλιστής των ασφαλειών, του χρηματιστηρίου, και της ανθρώπινης υγείας.
3) και 4) ΑΡΧΟΝΤΕΣ (Μέγας Ρεφενδάριος) και (Ακτουάριος) Ιωάννης Λάτσης και Σπυρίδων Λάτσης: Μεγαλοκατπιταλιστές του στόλου και των μεγάλων τραπεζών και χρηματιστηρίων.
5) ΑΡΧΟΝΤΑΣ (Μέγας Ιερομνήμων) Κων/νος Γουλανδρής: Μεγαλοεφοπλιστής.
6) ΑΡΧΟΝΤΑΣ (Μέγας Λογοθέτης) Παναγιώτης Αγγελόπουλος: Μεγαλοβιομήχανος και μεγαλέμπορος χάλυβα.
7) ΑΡΧΟΝΤΑΣ (Δεπουτάτος) Ανδρέας Ποταμιάνος: Μεγαλοεφοπλιστής.
8) ΑΡΧΟΝΤΑΣ (Χαρτουλάριος) Βασίλειος Θεοχαράκης: Μεγαλοκαπιταλιστής των αντιπροσωπειών και του εμπορίου.
9) ΑΡΧΟΝΤΑΣ (Έκδικος) Μιχάλης Περατικός: Μεγαλοεφοπλιστής.
10) ΑΡΧΟΝΤΑΣ (Χαρτουλάριος) Νικόλαος Λέμός: Μεγαλοεφοπλιστής.
11) ΑΡΧΟΝΤΑΣ (Χαρτουλάριος) Επαμεινώνδας Εμπειρίκος: Μεγαλοεφοπλιστής. Και ακολουθούν και άλλοι ΑΡΧΟΝΤΕΣ των μεγαλοκαπιταλιστικών συμμοριών, που καταπιέζουν και ληστεύουν τον εργαζόμενο ελληνικό λαό κρατώντας τον υποταγμένο, διαμέσου όλων των αστικών κυβερνήσεών τους: Και των δικτατορικών όπως Μεταξά και Χούντας. Και των συντηρητικών δεξιών. Και των «Προοδευτικών»-«Σοσιαλιστικών». Και των μικτών κυβερνήσεων αστικών κομμάτων και ΚΚΕ, όπως του Γ. Παπανδρέου και Τζαννετάκη.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Εκπρόσωπος του θεού επί της Ανατολικής Ευρώπης δεν είναι μόνο ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, αλλά είναι και ο Πατριάρχης της Μόσχας Αλέξιος. Ο οποίος την σταλινική περίοδο ήταν μέγα στέλεχος –με βαθμό στρατηγού– της Σταλινικής Εγκληματικής μυστικής αστυνομίας K.G.B. η οποία ήταν υπεύθυνη για την εξόντωση 20 περίπου εκατομμυρίων σοβιετικών πολιτών.

Γράφτηκε τον Μάιο του 2002

2)    Η αλήθεια

● Η μεγαλύτερη αλήθεια που υπάρχει είναι ότι όταν ξέρεις την αλήθεια για τα προβλήματα της κοινωνίας, πρέπει να την υπηρετείς.
Η γνώση αυτής της αλήθειας δεν είναι κάτι το παθητικό, αλλά κάτι το απόλυτα ενεργητικό. Γι’ αυτό δεν μπορείς να ξέρεις την αλήθεια και να κάνεις ότι δεν την ξέρεις. Γιατί αυτό είναι χειρότερο και από την να την αγνοείς.

Γράφτηκε τον Δεκέμβριο του 2001

3) Η ηθική ποιότητα του Σταλινισμού




Νίκος Ζαχαριάδης
Ο ιδεολογικός, πολιτικός και ηθικός
θεμελιωτής του Ελληνικού σταλινισμού
● Μετά από τον εμφύλιο πόλεμο που έληξε το 1949, και την καταστροφή του αριστερού κινήματος στην Ελλάδα, άρχισε στην ηγεσία του ΚΚΕ μια μακρόχρονη διαμάχη για τις ευθύνες της ήττας: Όπου η κλίκα Ιωαννίδη πλησίασε τον Στάλιν και διέβαλε τον Ζαχαριάδη, για να πέσει στην δυσμένειά του και να τον πετάξει από την ηγεσία του ΚΚΕ.
Ο Ζαχαριάδης όμως αντελήφθηκε έγκαιρα τον θανάσιμο κίνδυνο, και στο 19ο συνέδριο του 1952 του Κου-Κου-Σε, δηλαδή του Κομμουνιστικού Κόμματος της ΕΣΣΔ, έδωσε έναν χαιρετισμό που τελείωσε ως εξής…
«Μέγα Στάλιν, οι Ελληνίδες μητέρες προσεύχονται και παρακαλούν τον Θεό της Ελλάδας, να κόβει ημέρες από τα παιδιά τους και να δίνει σε σένα μέγα Στάλιν»
Και έτσι, με αυτό το δημόσιο εμετικό γλείψιμο προς τον Πολυχρονεμένο Πατερούλη Στάλιν, ο Ζαχαριάδης διατήρησε την προηγούμενη εύνοιά του. Από εκεί και πέρα για κάθε στοιχειωδώς αξιοπρεπή άνθρωπο: Και ο Ζαχαριάδης που το έκανε, και Στάλιν που το δέχθηκε, ήταν άξιοι κάθε βαθιάς αποστροφής και περιφρόνησης…
(Στοιχεία από τον Ρωσικό τύπο του 1956 – μετά τον θάνατο του Στάλιν)

● Αυτά συνέβησαν ακριβώς πριν 50 χρόνια. Και να σκεφθεί κανείς ότι σ’ αυτά το 50 χρόνια η ηγεσία του ΚΚΕ δεν διδάχθηκε απολύτως τίποτα, και εξακολουθεί να υμνεί και τον Στάλιν και τον Ζαχαριάδη.
Γράφτηκε τον Νοέμβριο του 2002


4) Η εγκληματικότητα των ιμπεριαλισμών


Τα μέσα επιβολής όλων των ιμπεριαλισμών είναι η βία, και η πλέον συνηθισμένη μορφή της είναι το έγκλημα. Και δεν υπάρχουν ποτέ και σε καμιά περίπτωση καλοί ιμπεριαλισμοί.
Για τους λαούς όλου του κόσμου, ο εγκληματικότερος ιμπεριαλισμός είναι αυτός που έχουν δοκιμάσει πάνω στο πετσί τους.
Για τους πιο παρατηρητικούς όμως, ο πλέον εγκληματικός ιμπεριαλισμός είναι αυτός που παρουσιάζεται σαν ο πιο πολιτισμένος. Και αυτός είναι ο Γαλλικός. Που είναι αυτός που για την αποτελεσματικότερη άσκηση των εγκλημάτων του, ίδρυσε και ειδικό εγκληματικό στρατό, αποτελούμενο από τους καταζητούμενους και φυγάδες εγκληματίες όλου του κόσμου. Στους οποίους μετά την κατάταξή τους τους παραχωρεί άσυλο, αρκεί αυτοί να αποδειχθούν άξιοι λεγεωνάριοι, δηλαδή να αποδείξουν μόλις διαταχθούν, τα αχαλίνωτα εγκληματικά τους ένστικτα.
Ο Γαλλικός ιμπεριαλισμός, αυτόν τον τερατώδη «Γαλλικό» ιμπεριαλιστικό στρατό του, τον ονομάζει «Λεγεώνα των Ξένων». Και ολόκληρο το εγκληματικό του περιεχόμενο ο Γαλλικός ιμπεριαλισμός το καλύπτει υποκριτικά με το Γαλλικό λεπτεπίλεπτο πνεύμα του…!


Γράφτηκε τον Δεκέμβριο του 2004





ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Συνεχίζουμε, με αναδημοσίευση παλιών κομματιών (που διατηρούν όλη τους την επικαιρότητα και την πολιτική σημασία), τη σπουδαία αυτή στήλη που έγραφε ο αλησμόνητος σύντροφος, δάσκαλος και ηγέτης Γιάννης Βερούχης.