Το καθεστώς που ευθύνεται για τη διάλυση του κοινωνικού ιστού θέλει να «φρονηματίσει» τη νεολαία
Η νεολαία γενικά ενοχλεί πολύ την κυβέρνηση του κοινωνικού
κανιβαλισμού - όταν διασκεδάζει, όταν δεν πειθαρχεί στα λοκντάουν,
και ακόμα περισσότερο όταν αγωνίζεται...
Με αφορμή την υπόθεση λιποθυμίας μαθητών από κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ σε νυχτερινό κλαμπ, η κυβερνητική συμμορία του Μητσοτάκη βρήκε άλλη μια ευκαιρία να δείξει πόσο «ανησυχεί» για τη νεολαία της χώρας μας.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Φλωρίδης αμέσως προανήγγειλε νόμο που θα αυστηροποιεί το καθεστώς πώλησης αλκοόλ και σερβιρίσματος σε ανηλίκους και θα προβλέπει εφόδους σε μπαρ, κλαμπ κ.λπ.
Να θυμίσουμε στον κ. Φλωρίδη ότι το υπουργείο του θα μπορούσε να δείξει την ίδια ανησυχία και αμεσότητα και στην υπόθεση των Τεμπών, όπου η δίκη δεν έχει ακόμα ξεκινήσει. Επίσης να του θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση στην οποία ανήκει έχει ψηφίσει νόμους που ευνοούν την ναρκοκουλτούρα (διαχωρισμός σκληρών και μαλακών ναρκωτικών, ελεύθερη πώληση προϊόντων κάνναβης στα περίπτερα), ενώ διαλύει όλες τις δημόσιες δομές απεξάρτησης (ΚΕΘΕΑ, 18 Άνω κ.λπ.), βάζοντας τους ιδιώτες σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα. Επίσης, η κυβέρνησή του επιτρέπει σε παιδεραστές να κυκλοφορούν ελεύθεροι, εφόσον έχουν στενή σχέση με την οικογένεια Μητσοτάκη (Λιγνάδης), ενώ στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό παραλίγο να δικαστεί η μητέρα και το παιδί παρά οι βιαστές του, αν δεν ήταν άμεση η αντίδραση φορέων και συλλογικοτήτων. Επίσης ο κ. Φλωρίδης, ως υπουργός Δικαιοσύνης, θα μπορούσε να κάνει κάτι έτσι ώστε η χώρα μας να μη μετατρέπεται σε Κολομβία, με τις μαφίες να αλωνίζουν, να πέφτουν πυροβολισμοί σε κατοικημένες περιοχές κ.λπ. Να φροντίσει να υπάρχει η αίσθηση της ασφάλειας και της ελευθερίας στην κυκλοφορία και τη διασκέδαση και όχι να αναγκάζονται να μετακινούνται τα παιδιά οργανωμένα για να διασκεδάσουν και έτσι να πέφτουν εύκολα θύματα του κάθε επιτήδειου «μεσάζοντα».
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όλο τον καιρό της διακυβέρνησής της έχει αποδείξει με πολλούς τρόπους ότι η συκοφαντία και η στοχοποίηση της νεολαίας είναι ένας από τους βασικότερους άξονες της πολιτικής της.Απαγορεύει τα κινητά στα σχολεία, ενώ το καλοκαίρι, μαζί με τον νόμο για την ψυχική υγεία, περνάει τροποποίηση βάσει της οποίας όποιο παιδί θεωρηθεί «παραβατικό» εντός του σχολείου θα μπορεί να μεταφέρεται σε ψυχιατρική δομή ακόμα και για χρήση φαρμάκων. Διαγράφει τους «αιώνιους φοιτητές» ενώ έχει περάσει νόμο για εργασία από 15 ετών, δήθεν σαν μαθητεία, κυρίως σε τουριστικές περιοχές. (Παιδιά σκοτώθηκαν στην Κρήτη επιστρέφοντας από εργασία, σε δεξίωση στην οποία παρευρισκόταν ο Μητσοτάκης).
Φτάνει λοιπόν με τη δήθεν ευαισθησία όλων αυτών που στην ουσία μισούν όσο τίποτα άλλο τους νέους. Μην ξεχνάμε το κυνήγι από τα ΜΑΤ των παιδιών που συγκεντρώνονταν στις πλατείες την εποχή του κορωνοϊού, τα οποία κατηγορούσαν για τη μετάδοσή του. Αυτοί που διαλύουν τη δημόσια παιδεία(ιδιωτικά πανεπιστήμια, υποχρηματοδότηση σχολείων κ.λπ.), που προσπαθούν να επιβάλουν την ιδεολογία του ατομισμού και του καταναλωτισμού, δεν δικαιούνται να μιλάνε για τους νέους. Τα νέα παιδιά είναι το πιο ελπιδοφόρο, υγιές και μαχητικό κομμάτι της κοινωνίας. Η λογική της πειθάρχησης της νεολαίας μέσα από την καταστολή και τη συκοφαντία μάς γυρνάει σε άλλες εποχές, απαλλάσσει αυτούς που ευθύνονται για τη διάλυση του κοινωνικού ιστού και ρίχνει τις ευθύνες όχι μόνο σε αυτούς που δεν φταίνε αλλά επωμίζονται και τις συνέπειες.
Οι νέοι άνθρωποι όμως έχουν κάποια χαρακτηριστικά που τους κάνει να μένουν ανεπηρέαστοι από τέτοιες επιθέσεις. Τη δύναμη που τους δίνει η ηλικία τους, τη φρεσκάδα των ιδεών τους, την τόλμη, την αίσθηση της δικαιοσύνης, την πίστη σε έναν καλύτερο κόσμο. Αν όλα αυτά τα στοιχεία διοχετευθούν σε ένα συλλογικό επίπεδο δράσης, τίποτα δεν θα σταθεί εμπόδιο μπροστά τους.
Μαρία Καράβολα