Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017

6 Σεπτεμβρίου: 48ωρη απεργία έκαναν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην υπηρεσία ασύλου-μετανάστευσης, αφού είναι απλήρωτοι 2 με 3 μήνες.

7 Σεπτεμβρίου: 24ωρη απεργία έγινε στα πρακτορεία τύπου «ΑΡΓΟΣ» και «ΕΥΡΩΠΗ», αφού οι 250 εργαζόμενοι του δεύτερου πρακτορείου είναι στον αέρα λόγω παύσης λειτουργίας του. Στις 19 του μήνα έγινε συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα.

Οι εργαζόμενοι στην ανθοκομική εταιρεία «ΣΕΛΕΚΤΑ ΕΛΛΑΣ» (Χρυσούπολη Καβάλας) έκαναν τετράωρη στάση εργασίας για συλλογική σύμβαση εργασίας και για να έχουν κανονική ασφάλιση και όχι εργόσημο.


8 Σεπτεμβρίου: Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης έκαναν τετράωρη στάση εργασίας για τις συνεχιζόμενες ελλείψεις τους. Έγινε συγκέντρωση έξω απ’ το «Θεαγένειο» νοσοκομείο.

10 Σεπτεμβρίου: 24ωρη απεργία με συγκέντρωση αποκλεισμού του καταστήματος, ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, έγινε απ’ τους εμποροϋπάλληλους της επιχείρησης «NOTOS» στη Θεσσαλονίκη.

12 Σεπτεμβρίου: Οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο Αθήνας-Πειραιά (ΗΣΑΠ) έκαναν τρίωρες στάσεις εργασίας πρωί βράδυ για τον εσωτερικό κανονισμό εργασίας. Επανέλαβαν την ίδια κινητοποίηση στις 15 του μήνα. Οι εργαζόμενοι σε μπλε λεωφορεία και τρόλλεϋ έκαναν τρίωρες στάσεις εργασίας πρωί βράδυ για τις μεγάλες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή. Οι τεχνικοί των οχημάτων έκαναν εξάωρη στάση εργασίας. Στις 19 του μήνα έγινε τρίωρη βραδινή στάση εργασίας απ’ τους εργαζόμενους σε μετρό-τραμ. Στις 21 του μήνα οι εργαζόμενοι σε μπλε λεωφορεία-τρόλλεϋ συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους με εξάωρη στάση εργασίας.
Οι ηλεκτρολόγοι της τεχνικής εταιρείας ανελκυστήρων «Γαϊτάνος» έκαναν στάση εργασίας για τα δεδουλευμένα τους.

13 Σεπτεμβρίου: Οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου στην Κρήτη έκαναν δίωρη στάση εργασίας για τις ελλείψεις των τμημάτων του.

14 Σεπτεμβρίου: Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ έκαναν 24ωρη απεργία ενάντια στη συντελούμενη ιδιωτικοποίηση του σιδηρόδρομου, με την οριστική πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (σιδηροδρομικό δίκτυο) στην κρατική ιταλική εταιρεία FERROVIE DELLO STATO ITALIANO. Έγινε συγκέντρωση στα γραφεία του ΟΣΕ στην αθήνα.
Οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στην Τρίπολη (εταιρεία Recycling South East LTD) ξεκίνησαν συνεχείς τετράωρες στάσεις εργασίας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, βασικό μισθό και επίδομα αδείας.

15 Σεπτεμβρίου: Οι εργάτες της εργολαβίας «ΤΕΧΝΟΣΤΗΛ» στη σιδηροβιομηχανία ΛΑΡΚΟ (Λάρυμνα Φθιώτιδας) έκαναν συγκέντρωση (και στις 20/9) για τον μισθό Αυγούστου. Πληρώθηκαν ποσό έναντι.

19 Σεπτεμβρίου: Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο έκαναν παναττική στάση εργασίας ενάντια στην ψήφιση αντιδραστικής τροπολογίας της κυβέρνησης για την αξιολόγηση. Έγινε συγκέντρωση στην Αθήνα.
Οι εργαζόμενοι με καθεστώς δελτίου παροχής υπηρεσιών στην Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) έκαναν διήμερες παραστάσεις διαμαρτυρίας με αίτημα την αναγνώρισή τους ως μισθωτών.
● Παραστάσεις διαμαρτυρίας έκαναν οι εμποροϋπάλληλοι στην επιχείρηση ηλεκτρολογικού υλικού «ΚΑΥΚΑΣ» στο Μαρκόπουλο Αττικής ενάντια στην απόλυση συναδέλφου τους.

20 Σεπτεμβρίου: Οι απολυμένοι του ξενοδοχείου ATHENS LEDRA συνέχισαν τον αγώνα τους για εργασιακή αποκατάσταση με συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας.
24ωρη απεργία έκαναν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του ξενοδοχείου «La Grotta Verde» στην Κέρκυρα (όμιλος «MAYOR») για τα δεδουλευμένα του Αυγούστου.

21 Σεπτεμβρίου: 24ωρη απεργία έκαναν οι εργαζόμενοι στην Εθνική Τράπεζα ενάντια στην μεθοδευόμενη κατάργηση του επικουρικού τους ταμείου.
Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Σάμου έκαναν τρίωρη στάση εργασίας για τις απλήρωτες υπερωρίες δύο μηνών.

25 Σεπτεμβρίου: Οι συμβασιούχοι υπάλληλοι του δήμου Θεσσαλονίκης με κινητοποίηση στο Ελεγκτικό Συνέδριο πέτυχαν την έγκριση ενταλμάτων πληρωμής για 777 εργαζόμενους, ενώ εκκρεμούν εντάλματα για άλλους 700 περίπου.

26 Σεπτεμβρίου: Οι δημοσιογράφοι της ΕΣΗΕΑ έκαναν 24ωρη απεργία ενάντια στην προωθούμενη μετατροπή του επικουρικού τους ταμείου (ΕΔΟΕΑΠ) σε «επαγγελματικό», στην ιδιωτικοποίησή του δηλαδή. Έγινε πορεία στην Αθήνα.

28 Σεπτεμβρίου: Δίωρη στάση εργασίας έγινε απ’ τους εργαζόμενους στον ΟΠΑΠ ενάντια στην απόλυση δύο συναδέλφων τους λόγω χαμηλής βαθμολογίας στην αξιολόγηση.
Οι 102 εργάτες του εργοστάσιου παγωτού «FRONERI» στην Αθήνα, ιδιοκτησίας της γνωστής «NESTLE», το οποίο ανακοίνωσε το άμεσο κλείσιμό του, ξεκίνησαν κινητοποιήσεις με συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας.

29 Σεπτεμβρίου: Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί της δημόσιας εκπαίδευσης έκαναν συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας ενάντια στο συνεχιζόμενο καθεστώς της αδιοριστίας. Έγιναν στάσεις εργασίας από συλλόγους της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.                                                           


Σ. Κρόκος