Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΕΡΙ «ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΟΥ»

Η διάλυση κάθε συλλογικής ταυτότητας κεντρική επιδίωξη του νεοφιλελεύθερου σκοταδισμού

Εταιρείες-κολοσσοί, νεοφιλελεύθερα πολιτικά επιτελεία, ακόμα και πρεσβείες, 
προωθούν συστηματικά την προπαγάνδα περί «ρευστής ταυτότητας φύλου»


Ψηφίστηκε τελικά το δήθεν «προοδευτικό» νομοσχέδιο για τη «νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου». Τώρα μπορεί όποιος αισθάνεται ότι δεν τον εκφράζει το φύλο με το οποίο γεννήθηκε, με μια απλή αίτηση (άντε και με γνωμάτευση κάποιων γιατρών αν είναι 15χρονος), να ζητήσει τη «διόρθωση» του φύλου του, αναλόγως με το πώς ο ίδιος το νιώθει και το βιώνει.
Αυτή η αντιεπιστημονική, ατομικιστική και υποκειμενική αντίληψη, ότι το φύλο μας είναι κάτι «ρευστό», προωθείται παγκόσμια από φορείς και οργανώσεις που άμεσα ή έμμεσα είναι υποταγμένες στη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία και εξυπηρετούν τα σχέδιά της. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, άλλωστε, ότι πίσω από τα gay pride («παρελάσεις υπερηφάνειας»), τις λεγόμενες «σπουδές φύλου» και τις αντίστοιχες έρευνες –που προωθούν επίπλαστα «κοινωνικά» πρότυπα, όπου ο καθένας θα «διαλέγει» το «φύλο» του κατά βούληση– βρίσκονται Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις χρηματοδοτούμενες, μεταξύ άλλων, από μεγάλους τραπεζικούς ομίλους και μεγάλα μονοπώλια όπως Microsoft, IBM, Apple.
Καθώς και από μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες, προκειμένου να δημιουργήσουν μόνιμη πελατειακή κοινότητα που θα χρειάζεται μια ζωή ορμόνες. Δηλαδή, όλους αυτούς που είναι οι κύριοι ένοχοι για την εξαθλίωση των λαών, που σπέρνουν πολέμους ανά την υφήλιο, καταπατούν θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, που επιβάλλουν νεοφιλελεύθερες πολιτικές για τα δικά τους οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα.
Όσο η κρίση του καπιταλισμού βαθαίνει, διαλύονται οι εργασιακές σχέσεις και ο βίος των εργαζομένων γίνεται αβίωτος, τόσο το κεφαλαιοκρατικό σύστημα προωθεί επιθετικά αυτή τη στρατηγική. Μέσω της εξαπάτησης, του «διαίρει και βασίλευε», προσπαθεί να αποτρέψει τη ριζοσπαστικοποίηση της εργατικής τάξης και της νεολαίας, να υπονομεύσει κάθε μορφή συλλογικής πάλης και αλληλεγγύης, να διασπάσει την κοινωνία, να διαλύσει τον κοινωνικό ιστό, αλλά και να χειραγωγεί, με μεγάλη επιτυχία, ένα κομμάτι της «αριστεράς» που ουσιαστικά γίνεται το δεκανίκι του συστήματος με το να υιοθετεί και να στηρίζει τέτοιες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, βαφτισμένες «προοδευτικές».
Αμφισβητώντας την έμφυλη διαφορά μεταξύ του άνδρα και της γυναίκας και υποστηρίζοντας ότι το φύλο δεν είναι κάτι αντικειμενικά δοσμένο αλλά κάτι «ρευστό», που μπορούμε να το αποκτήσουμε ή και να το διορθώσουμε στην πορεία της ζωής μας, στοχεύουν στην πλήρη αποδόμηση του βιολογικού πυρήνα της οικογένειας (που μπορεί να είναι μόνο γυναίκα-άνδρας) και κατ’ επέκταση στη σύνθλιψη της βιολογικής υπόστασης του ανθρώπου και στη διάλυση της οικογενειακής αλληλεγγύης – αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει για κανένα λόγο ότι υπερασπιζόμαστε τη σημερινή πατριαρχική μορφή της οικογένειας. Στην πιο ευαίσθητη ηλικία της εφηβείας, οδηγούν τα παιδιά να αμφισβητήσουν το φύλο τους και θεσπίζουν εγκληματικούς νόμους βάσει των οποίων επιτρέπουν την αλλαγή φύλου ακόμα και σε 15χρονα! Ήδη σε πολλές χώρες, παρέχονται ορμόνες σε 10χρονα που αναστέλλουν την εφηβεία και σταματούν τη φυσιολογική εξέλιξη των παιδιών! Με μοναδική σκοπιμότητα τη μετατροπή αυτών των ανθρώπων σε άβουλα αντικείμενα χειραγώγησης, ταγμένα στις εκάστοτε επιλογές του κεφαλαιοκρατικού συστήματος. Σε χώρες όπου το «φύλο» είναι «αυτοπροσδιοριζόμενο», οι γυναίκες χάνουν βασικά δικαιώματα, με το γελοίο πρόσχημα ότι «και οι άνδρες (οι γυναίκες που αυτοπροσδιορίζονται σαν άνδρες) μπορούν να εγκυμονήσουν και να θηλάσουν». Συμβαίνει σε 17 πολιτείες των ΗΠΑ.
Είμαστε ενάντια σε κάθε διάκριση και καταπίεση που υφίστανται οι άνθρωποι βάσει των σεξουαλικών ή άλλων ιδιαιτεροτήτων τους. Ωστόσο η λύση τέτοιων προβλημάτων, που είναι παράγωγα των αλλοτριωτικών ταξικών κοινωνιών, δεν είναι σε καμιά περίπτωση ούτε η χειρουργική ούτε η νομική αλλαγή φύλου (πλην των ελάχιστων ανατομοφυσιολογικών περιπτώσεων). Αλλά είναι η συλλογική πάλη με στρατηγικό στόχο τη μετάβαση σε μια κοινωνία όπου η ολόπλευρη ανάπτυξη όλων των ανθρώπων θα είναι βασική προϋπόθεση για να απαλλαγούμε από καθετί που μας αλλοτριώνει και μας αποξενώνει από τις πτυχές της ανθρώπινης φύσης μας.


Όλγα Στεφανίδου