Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019


2 Σεπτεμβρίου: 24ωρη απεργία έκαναν οι εργολαβικοί εργάτες της εταιρείας ΤΕΧΝΟΣΤΗΛ στο εσωτερικό της μεταλλουργικής βιομηχανίας ΛΑΡΚΟ (Λάρυμνα Φθιώτιδας) για το γεγονός ότι είναι απλήρωτοι δύο μήνες. Η εργοδοσία επιχείρησε να κινητοποιήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό.

3 Σεπτεμβρίου: 4ωρη στάση εργασίας έκαναν οι τραυματιοφορείς του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) λόγω των μεγάλων ελλείψεων που αντιμετωπίζει η υπηρεσία τους.

● Οι εργαζόμενοι με καθεστώς ενοικίασης (εργολαβικοί) έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης, που θέλει να τους ξαναρίξει στην κόλαση της εργοδοτικής ασυδοσίας, απαλλάσσοντας τον φυσικό εργοδότη από κάθε ευθύνη έναντί τους. Επανέλαβαν την ίδια κινητοποίηση στις 25/9.


9 Σεπτεμβρίου: Παράσταση διαμαρτυρίας στον χώρο εργασίας έγινε από τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου «ELECTRA METROPOLIS» στην Αθήνα, που αντιδρούν στην απόλυση μιας συναδέλφου τους.

12 Σεπτεμβρίου: Οι εργαζόμενοι της ακτοπλοϊκής εταιρείας «MINOAN LINES» σε Πειραιά και Ηράκλειο Κρήτης προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της εταιρείας και στις δύο πόλεις αντιδρώντας στις 14 απολύσεις συναδέλφων τους που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα.

17 Σεπτεμβρίου: Οι 30 εργαζόμενοι των εργαστηρίων του νοσοκομείου «ΙΑΣΩ» στην Αθήνα προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στον χώρο εργασίας τους, απαιτώντας άμεση αλλαγή του χώρου, αφού αυτός στεγάζεται στο πρώην πάρκινγκ του νοσοκομείου και οι συνθήκες εργασίας είναι απαράδεκτες.

2ωρη στάση εργασίας έγινε από τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση στα Γιάννενα ενάντια στην ανάθεση της αποκομιδής των σκουπιδιών σε εργολάβο. Η ανάθεση τελικά ματαιώθηκε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

19 Σεπτεμβρίου: 3ωρη στάση εργασίας έγινε από τους εργαζόμενους του Θριάσιου νοσοκομείου στην Ελευσίνα για τις συχνές επιθέσεις που δέχονται εργαζόμενοι στον χώρο δουλειάς στο τελευταίο διάστημα.

20 Σεπτεμβρίου: 4ωρη στάση εργασίας έγινε από τους εργαζόμενους γιατρούς και νοσοκόμους του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας-Πειραιά με αίτημα προσλήψεις προσωπικού για την αντιμετώπιση των τεράστιων ελλείψεων του νοσοκομείου.

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του δήμου έγινε απ’ τους εργαζόμενους στη δημοτική ανακύκλωση στο Hράκλειο Kρήτης, που ανήκει στην εργολαβική εταιρεία Waste Solutions. Οι εργαζόμενοι διεκδίκησαν και πληρώθηκαν τα δεδουλευμένα τους.

24 Σεπτεμβρίου: Πανελλαδική απεργία έγινε από χιλιάδες εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε όλη τη χώρα ενάντια στα μνημονιακής λογικής αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, με τα οποία υπονομεύονται πλήρως οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας και χτυπιέται ευθέως η ανεξαρτησία των σωματείων και η ίδια η συνδικαλιστική δράση. Έγιναν συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας.

26 Σεπτεμβρίου: Οι εργαζόμενοι στο Καζίνο Ρίου έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της εταιρείας απαιτώντας τους μισθούς 15 μηνών που τους οφείλονται.

Σ. Κρόκος