![]() |
| Χωρίς διατίμηση και μείωση των έμμεσων φόρων, η ακρίβεια στα καύσιμα θα μας τσακίσει - καθώς ανεβάζει το κόστος και όλων των άλλων προϊόντων |
Όσον αφορά την έκρηξη στις τιμές ενέργειας και καυσίμων (+22% η βενζίνη, +37% το πετρέλαιο κίνησης, +74% το πετρέλαιο θέρμανσης, +40% το φυσικό αέριο, +20% το ηλεκτρικό ρεύμα), τα κυβερνητικά «μέτρα» είναι μια εξοργιστική κοροϊδία εις βάρος του χειμαζόμενου λαού. 20 λεπτά επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης, που από φθηνό καύσιμο έχει γίνει πιο ακριβό από τη βενζίνη, προκλητική πρωθυπουργική «υπόσχεση» ότι το πετρέλαιο θέρμανσης δεν θα ανέβει πάνω από 1,75 ευρώ –τη στιγμή που 0,75 ευρώ το λίτρο είναι απλά μια υποφερτή τιμή για τα νοικοκυριά, που εξασφαλίζει και αρκετό κέρδος για τους καπιταλιστές– άρνηση να μειωθούν οι εξοντωτικοί ειδικοί φόροι κατανάλωσης.
Η κατάσταση που διαμορφώνεται εγκυμονεί κίνδυνο επιβίωσης για τον εργαζόμενο λαό μέσα στον χειμώνα. Ένας δρόμος υπάρχει. Η οργάνωση από τη βάση για την απαίτηση διατίμησης σε όλα τα βασικά καταναλωτικά είδη, στην ενέργεια και στα καύσιμα. Το μέτρο αυτό θίγει τα ιερά και τα όσια των καπιταλιστών, το κέρδος τους, γι’ αυτό και μπορεί να επιβληθεί μόνο με τη μαζική και οργανωμένη πάλη του λαού απέναντι στην πλέον αδίστακτη κυβέρνηση του κεφαλαίου.
Σ. Κρόκος
