Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Η ΕΕ ενισχύει το ισλαμικό καθεστώς του Ερντογάν

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε πριν από ένα μήνα περίπου σε έκτακτη σύνοδό της να δώσει στην Τουρκία το ποσό των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, ώστε η τελευταία να κρατήσει στο εσωτερικό της ένα μέρος των Σύριων προσφύγων και να σταματήσει να προωθεί
Οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές ενθαρρύνουν ουσιαστικά το καθεστώς
 το Ερντογάν να δολοφονήσει και άλλους Κούρδους
πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μέση Ανατολή προς την Ευρώπη. Την ίδια στιγμή
, της έδωσε και εγγυήσεις ότι θα ξαναξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που έχουν παγώσει εδώ και χρόνια.
Και όλα αυτά, οι «δημοκράτες» Ευρωπαίοι ηγέτες τα αποφασίσανε όταν είναι γνωστό ότι: α) Το ισλαμικό καθεστώς της Τουρκίας στηρίζει ποικιλοτρόπως τους ισλαμοφασίστες του ISIS, οι οποίοι ευθύνονται για φρικώδη, μεσαιωνικού τύπου εγκλήματα. β) Το τουρκικό καθεστώς προωθεί σκόπιμα μουσουλμανικές μάζες στην Ευρώπη για να την ισλαμοποιήσει. γ) Ο Ερντογάν έχει κηρύξει ανηλεή πόλεμο μέσα στην ίδια του τη χώρα εναντίον του κουρδικού πληθυσμού. Στις νοτιοανατολικές περιοχές της Τουρκίας, και ιδιαίτερα απ’ όταν ο Ερντογάν κέρδισε με βία και νοθεία τις τελευταίες εκλογές, άρματα μάχης, πυροβολικό, ελικόπτερα κ.λπ. επιχειρούν κανονικότατα κατά των Κούρδων με εκατοντάδες μέχρι στιγμής θύματα!
Οι πράξεις αυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πλήρως αποκαλυπτικές της εγκληματικής φύσης της. Οι «πολιτισμένοι» Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές, με πρωτεργάτη τη Γερμανία, για τα οικονομικά τους συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής δεν διστάζουν να χρηματοδοτήσουν αδρά τον Ερντογάν και να αναθερμάνουν τη συμμαχία τους με τον τουρκικό καπιταλισμό, ώστε να παίξουν έναν πιο ενεργό ρόλο στην περιοχή, και ιδιαίτερα απέναντι στη Ρωσία, που παίρνει κεφάλι, αλλά και τις ΗΠΑ. Μια συμμαχία που αυτή τη φορά γίνεται πάνω στα πτώματα των Κούρδων και στο δράμα των Σύριων προσφύγων.
Όσο για τον ελληνικό καπιταλισμό, εδώ πρόκειται για ιλαροτραγωδία. Σε ρόλο καρπαζοεισπράκτορα, ο πολιτικός του εκπρόσωπος Τσίπρας δήλωσε ότι η Ελλάδα ανέκαθεν ήταν υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε., γιατί κατ’ αυτόν τον τρόπο «θα ενθαρρυνθεί να κάνει δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις»! Με αυτή την πολιτική όμως το μόνο που ενθαρρύνουν είναι την επιθετικότητα του ισλαμιστή Ερντογάν, εκθέτοντας τον ελληνικό λαό σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο.


Μ. Σάκος