Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Να τελειώσει ο παραλογισμός των ράπιντ τεστ!

Παρατείνεται για έναν ακόμη μήνα η υποχρεωτικότητα των ράπιντ τεστ για όλους τους εργαζόμενους, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που δεν θεωρούνται «πλήρως εμβολιασμένοι». Αυτό σημαίνει συνέχιση μιας τιμωρητικής πολιτικής χωρίς το παραμικρό επιστημονικό πρόσχημα! Αν μη τι άλλο, είναι τελείως παράλογο να θεωρείται ότι έχει περισσότερη «ανοσία» αυτός που έχει κάνει 3η δόση εμβολίου πριν από ενάμιση χρόνο σε σχέση με κάποιον που έχει κάνει 2η δόση πριν από 9 μήνες ή που έχει νοσήσει πριν από 6 μήνες. Πρόκειται επίσης για μια καθαρά ταξική πολιτική, αφού το κόστος των ράπιντ τεστ ανέρχεται σε έως και 50 ευρώ ανά μήνα· ποσό διόλου ευκαταφρόνητο για έναν χαμηλόμισθο. 

Ακόμα και οι πιο φανατικοί υπέρ της υγειονομικής υποχρεωτικότητας «ειδικοί» παραδέχονται ότι αυτή τη στιγμή ο κορωνοϊός είναι δευτερεύον ζήτημα σε σχέση π.χ. με την εποχική γρίπη, ενώ πολλοί ρυθμιστικοί φορείς υγείας στον κόσμο (π.χ. των ΗΠΑ) έχουν διακηρύξει ότι τα τεστ σε ανθρώπους χωρίς συμπτώματα είναι παντελώς άχρηστα.

Επομένως η συνέχιση των υποχρεωτικών ράπιντ τεστ στην εργασία είναι πολιτικό μέτρο, είναι μέρος της ρεβανσιστικής ατζέντας της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς του Μητσοτάκη, και ως τέτοιο πρέπει να πολεμηθεί! 

 

Α.Α.