Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Το έγκλημα στα Τέμπη και η Ε.Ε.

 

Μέσα στον ορυμαγδό των αποκαλύψεων για το «δυστύχημα»-έγκλημα των Τεμπών, δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής μας το εξής: πέρα από την κυβέρνηση, την ιδιωτική εταιρεία, τις διοικήσεις των άλλων εταιρειών του ΟΣΕ, τις προηγούμενες κυβερνήσεις, στο «κάδρο» των ενόχων πρέπει να μπει και η Ευρωπαϊκή Ένωση! Η οποία παριστάνει τώρα τον τιμητή, λέγοντας ότι έχει δώσει χρήματα στην Ελλάδα για την αναβάθμιση του σιδηρόδρομου. Αυτό είναι σωστό. Χρήματα δόθηκαν. Όμως παράλληλα είναι η Ε.Ε. που αναγκάζει τα κράτη-μέλη να κατακερματίσουν και να ξεπουλήσουν όχι μόνο τους σιδηροδρόμους αλλά οτιδήποτε ήταν κάποτε ενιαίο και κρατικό.

Όταν επιβάλλεις ως ιερές και απαραβίαστες αρχές το «άνοιγμα των αγορών» και τη λειτουργία των πάντων με «ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια», όπου αντικειμενικά βαραίνει η μείωση του κόστους, δεν μπορείς μετά να παριστάνεις τον ανήξερο.

Οι ευρωκράτες ξέρουν πάρα πολύ καλά τις παθογένειες του ελληνικού αστικού πολιτικού προσωπικού και των Ελλήνων καπιταλιστών. Όσο όμως δεν κινδυνεύουν να εκτεθούν οι ίδιοι, συνεργάζονται άψογα μαζί τους. Και όταν αυτές οι παθογένειες «σκάνε», τότε εμφανίζονται ως τιμητές. Κάποιες φορές και ως τιμωροί, για να τιμωρήσουν όμως όχι τους πραγματικούς υπαίτιους αλλά τον ελληνικό λαό! Τα ζήσαμε στο μνημόνιο, τα θυμόμαστε καλά. Οπότε δεν «ψαρώνουμε» καθόλου στις νουθεσίες τους και τους θεωρούμε και αυτούς συνυπεύθυνους.

 

Π.Δ.