Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΟΟΓΚΟΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

 

Εν μέσω εθνικού πένθους, η κυβέρνηση προχωράει αδίστακτα τη διάλυση της δημόσιας υγείας, και ιδίως της περίθαλψης των παιδιών

 

Η ιδιωτικοποίηση των παιδοογκολογικών τμημάτων είναι μια ακόμα
τερατώδης πράξη της ακροδεξιάς κυβέρνησης. Είναι δεδομένο ότι δεν θα 
βελτιώσει αλλά θα επιδεινώσει την παρεχόμενη στα παιδιά με καρκίνο
περίθαλψη, ενώ δημιουργεί προηγούμενο για γενικότερη ιδιωτικοποίηση
της υγείας

Ενώ όλη η Ελλάδα θρηνεί τα αδικοχαμένα παιδιά της από το τραγικό δυστύχημα-έγκλημα των Τεμπών, η αδίστακτη μαφιόζικη κυβέρνηση στοχεύει κάποια άλλα παιδιά, που η υγεία τους βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, τα παιδιά που νοσηλεύονται στα ογκολογικά τμήματα των νοσοκομείων παίδων, «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐας Κυριακού».

Το σχετικό νομοσχέδιο, που κατατέθηκε εν μέσω εθνικής τραγωδίας και εθνικού πένθους, είναι ξεκάθαρο: τα ογκολογικά τμήματα των νοσοκομείων παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐας Κυριακού» διαχωρίζονται από τα νοσοκομεία και μετατρέπονται σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, με την επωνυμία «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – Ελπίδα». Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι αυτά τα παιδοογκολογικά τμήματα αποτελούν πρότυπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε σχέση με την ποιότητα των υπηρεσιών τους και τα υψηλά ποσοστά ανάρρωσης και θετικής εξέλιξης της υγείας των μικρών ασθενών.

Οι εργαζόμενοι στα αντίστοιχα νοσοκομεία και οι γονείς των παιδιών υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση κάνει ένα μεγάλο δώρο στους ιδιώτες, ότι η «οικονομική αυτοτέλεια» που αναφέρει το νομοσχέδιο δεν είναι τίποτα περισσότερο από κατευθείαν οικονομική διαχείριση και απόδοση κερδών στους νέους ιδιοκτήτες, ή άλλους εμπλεκόμενους, ενώ θεωρούν αυτονόητο ότι μπαίνει ταφόπλακα σε οποιοδήποτε δικαίωμα εργαζομένων και ασθενών.

Το εφοπλιστικό κυρίως κεφάλαιο προσπαθεί να μας κάνει να πιστέψουμε τις φιλάνθρωπες προθέσεις του, κυρίως απέναντι σε παιδιά, εδώ και πολύ καιρό. Η εφοπλίστρια Βερνίκου ανέλαβε να φροντίσει τα ορφανά παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου», η υπόθεση της οποίας δεν έχει ακόμα διαλευκανθεί. Η Βαρδινογιάννη τώρα θα αναλάβει τη θεραπεία των παιδιών που ασθενούν με καρκίνο. Ο ελληνικός λαός όμως δεν ξεχνά και δεν πρέπει να ξεχάσει ότι για τα περισσότερα από τα δεινά που έχει υποφέρει στην πρόσφατη ιστορία του είναι υπεύθυνοι αυτοί που τώρα εμφανίζονται φιλάνθρωποι και σωτήρες των παιδιών μας. Η δικτατορία επιβλήθηκε από τους εφοπλιστές. Τα κέρδη τους είναι αιματοβαμμένα. Ας αφήσουν τα παιδιά ήσυχα και ας βρουν άλλο τρόπο να ξεπλύνουν τις βρωμιές τους.

Η στόχευση των παιδιών είναι κυρίως ιδεολογικό θέμα. Η παρακμή του συστήματος σήμερα το κάνει να ξερνάει ό,τι πιο δυσώδες κρύβει στα σπλάχνα του. Σαν σύγχρονος Ηρώδης, μπροστά στον φόβο ότι θα απειληθεί η εξουσία του, δεν διστάζει να χτυπήσει τα παιδιά και γενικά τη νεολαία. Γιατί τα παιδιά; Γιατί τα παιδιά θα αλλάξουν τον κόσμο. Γιατί μπορούν να σαρώσουν καθετί σάπιο και παλιό. Με την ορμή της νιότης τους, με τη φρεσκάδα των ιδεών τους, με την τόλμη και τη δύναμη που τους δίνει η ηλικία τους. Ένας λαός που οι νέοι θα δίνουν τον αγωνιστικό παλμό είναι ο χειρότερος εφιάλτης τους. Και αυτό το βλέπουμε με τη μαζική συμμετοχή της νεολαίας στις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις για το έγκλημα των Τεμπών.

Είναι χρέος κάθε συνειδητού ανθρώπου να σταθεί δίπλα σε αυτά τα παιδιά, στους γονείς του συλλόγου «Φλόγα», στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, που αυτή τη στιγμή δίνουν έναν ηρωικό και ιερό αγώνα για να διασωθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των παιδοογκολογικών τμημάτων! Όχι μόνο για τα δικά τους παιδιά, αλλά για όλη την κοινωνία!

 

Μαρία Καράβολα