Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Ο Μητσοτάκης, η παιδεία και η τρομοκρατία

 

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης μιλούσε πρόσφατα στο Μέγαρο Μουσικής σε μια εκδήλωση για την παιδεία. Σε μια αποστροφή του λόγου του όπου εκθείαζε την πολιτική της κυβέρνησής του για την παιδεία, ακούστηκαν από κάτω επίμονα γέλια, απόδειξη ότι ούτε καν σε ελεγχόμενο ακροατήριο δεν μπορεί να πείσει. Αμήχανα ο Μητσοτάκης συνέχισε με τη γνωστή προπαγάνδα ότι «εμείς είμαστε με τις βιβλιοθήκες και όχι με τις βαριοπούλες». Την ίδια στιγμή, έξω από το Μέγαρο Μουσικής, συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί δέχονταν απρόκλητη σκληρή επίθεση από τα ΜΑΤ.

Λίγες μέρες αργότερα, ένας εγνωσμένος πράκτορας της νεοφιλελεύθερης πολιτικής στην παιδεία, ο πρύτανης του ΑΠΘ Ν. Παπαϊωάννου, δήλωσε ότι θα ενεργοποιηθούν τα πειθαρχικά (που προβλέπουν μέχρι διαγραφές φοιτητών διά παντός) επειδή κάποιοι φοιτητές του τμήματος Ψυχολογίας υποτίθεται ότι είχαν κρατήσει «όμηρο» μια καθηγήτρια γιατί τους έκοψε στις εξετάσεις. Ο φοιτητικός σύλλογος του τμήματος διέψευσε αμέσως αυτούς τους ισχυρισμούς και κατήγγειλε ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων των φοιτητών.

Αυτά είναι κάποια «στιγμιότυπα» από την παιδεία στις μέρες του Μητσοτάκη. Τρομοκρατία, γκαιμπελική προπαγάνδα, διαρκής επιδρομή στα δικαιώματα εκπαιδευτικών, φοιτητών, μαθητών, παράδοση του σχολείου στα συμφέροντα της παρασιτικής ολιγαρχίας. Πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους μας ότι το «μέτωπο» της παιδείας είναι κρισιμότατο και για τις προοπτικές της χώρας και για την ίδια τη δημοκρατία!

 

Α.Α.