Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Σχολικός «εκφοβισμός» και εκφοβισμός του συστήματος

 

Η υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως προωθεί νομοσχέδιο για τον σχολικό εκφοβισμό, το λεγόμενο bullying. Εντελώς συνοπτικά διατυπώνουμε τους βαθύτερους σκοπούς του νομοσχεδίου:

– Θέλει να συγκαλύψει τα βαθύτερα αίτια που προκαλούν την όποια βίαιη ή παραβατική συμπεριφορά παιδιών και εφήβων, την κοινωνική κατάσταση δηλαδή της αστικής κοινωνίας, την οποία διαμορφώνει η βάρβαρη πολιτική του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του.

– Θέλει να φορτώσει τα αδιέξοδα της αστικής κοινωνίας σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και εργαζόμενους γονείς, όπως ακριβώς είναι ο στόχος και της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, η οποία προωθείται παράλληλα.

– Θέλει να ποινικοποιήσει συμπεριφορές και αντιδράσεις, να καλλιεργήσει κλίμα χαφιεδισμού και καχυποψίας μέσα στα σχολεία, να διαταράξει τη στοιχειώδη ισορροπία των ανθρώπινων σχέσεων και της εκπαιδευτικής πράξης.

– Θέλει να προωθήσει τα αστικά ιδεολογήματα περί «διαφορετικότητας», «έμφυλων ταυτοτήτων» κ.λπ., ιδεολογήματα που καλλιεργεί σήμερα για τους δικούς του σκοπούς το κεφάλαιο.

Τα σχέδια της Κεραμέως για τον σχολικό «εκφοβισμό» είναι εκφοβισμός του συστήματος εις βάρος της κοινωνίας. Γι’ αυτό θα επανέλθουμε αναλυτικότερα.

 

Σ.Κ.