Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Μετά τη νίκη των υγειονομικών σε αναστολή: ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

 

Να τελειώνουμε με την «υγειονομική» καταστολή και να μην επιτρέψουμε
στο καθεστώς να την ξαναχρησιμοποιήσει στο μέλλον, με οποιοδήποτε
πρόσχημα. Τον δρόμο τον δείχνουν οι ηρωικοί υγειονομικοί κατά της 
υποχρεωτικότητας.

Το αυταρχικό καθεστώς Μητσοτάκη-Πλεύρη-Γεωργιάδη-Βορίδη και Σία συνεχίζει την επιβολή μιας σειράς κατασταλτικών και εκδικητικών, δήθεν «υγειονομικών» μέτρων (παρόλο που ελάχιστα από αυτά διατηρούνται στον υπόλοιπο πλανήτη): α) Υποχρέωση ενός ράπιντ τεστ την εβδομάδα, με δικά τους έξοδα, για όλους τους μη εμβολιασμένους και «ληγμένους» εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. β) Υποχρέωση χρήσης μάσκας σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, με ταυτόχρονη εμμονική εκφώνηση ανακοινώσεων σε όλους τους συρμούς σταθερής τροχιάς.

γ) Υποχρέωση ενός ράπιντ τεστ την εβδομάδα, με δικά τους έξοδα, ακόμα και για τους υγειονομικούς που είναι κάτοχοι πιστοποιητικού νόσησης (νέο μέτρο αυτό), παρόλο που κατά τα δύο προηγούμενα χρόνια έξαρσης του ιού αυτοί μπορούσαν να δουλεύουν ελεύθερα. Και δύο ράπιντ τεστ την εβδομάδα για τους υπόλοιπους μη εμβολιασμένους υγειονομικούς.

Εκτός από τις «νόμιμες» διακρίσεις σε βάρος των μη εμβολιασμένων, συνεχίζονται μια σειρά από αυθαιρεσίες σε βάρος τους, κόντρα σε κάθε έννοια νομιμότητας, ως απότοκο της συστηματικής στοχοποίησής τους κατά το προηγούμενο διάστημα: Παράνομες απαγορεύσεις συμμετοχής φοιτητών στην εκπαιδευτική διαδικασία σχολών υγείας (Ιατρικής κ.λπ.), που παίρνονται πίσω μόνο μετά από δημόσια καταγγελία ή παρέμβαση δικηγόρου. Παράνομη κοινοποίηση πινάκων μη εμβολιασμένων εργαζομένων νοσοκομειακών μονάδων. Μη ανανέωση συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου και απολύσεις εργαζομένων αορίστου χρόνου στον ιδιωτικό τομέα.

Και όλα αυτά τη στιγμή που οι πρώην «Ταλιμπάν» των λοκντάουν, των μασκών και του εμβολιασμού, όπως η Λινού και Γκάγκα, ομολογούν πλέον δημόσια ότι «δεν μας έλεγαν όλη την αλήθεια για τα εμβόλια» και ότι ο εγκλεισμός, η κοινωνική αποστασιοποίηση και οι μάσκες οδήγησαν σε εξασθένιση του ανοσοποιητικού, σε έξαρση των λοιμώξεων και έβλαψαν ακόμα περισσότερο τα παιδιά, εμποδίζοντας τη φυσιολογική ψυχοσωματική τους ανάπτυξη. Ενώ παράλληλα έρχονται η μία μετά την άλλη στο φως αποκαλύψεις για την πρόθεση (και ενδεχόμενη επίτευξη) χειραγώγησης του κορωνοϊού με σκοπό την πώληση νέων εμβολίων, για τη μυστική αλληλογραφία του Μπουρλά με τη Φον ντερ Λάιεν, για την πληθώρα παρενεργειών των συγκεκριμένων εμβολίων και για την πιθανή ευθύνη τους για μια σειρά ξαφνικών θανάτων.

Όλα λοιπόν δείχνουν ότι δεν έχουμε αφήσει πίσω την εφιαλτική «covid-εποχή», αφενός γιατί τα αυταρχικά καθεστώτα παρατείνουν το κλίμα τρομοκρατίας, διακρίσεων και ποινών και αφετέρου γιατί οι πληγές από τα τρία χρόνια κατασταλτικής, δήθεν «υγειονομικής» πολιτικής πρέπει κατά το δυνατόν να επουλωθούν.

Τον δρόμο μάς τον δείχνουν οι χιλιάδες ηρωικοί υγειονομικοί, που επί 16 ολόκληρους μήνες άντεξαν στη λάσπη, τις διώξεις και τους εκβιασμούς, και πάλεψαν ενεργητικά κόντρα σε όλα αυτά, συγκροτώντας έναν υπολογίσιμο και οργανωμένο πόλο αντίστασης. Οι υγειονομικοί σε αναστολή, οι «υγειονομικοί κατά της υποχρεωτικότητας», όπως προτιμούν να ονομάζονται, έχοντας πλέον ιδρύσει και ένα μαχητικό συνδικάτο, το Σωματείο Υγειονομικών υπέρ Δημοκρατίας και Ελευθερίας (ΣΥΔΕ), συνεχίζουν τον αγώνα τους μέσα στα νοσοκομεία ενάντια στις διακρίσεις και τη διάλυση του ΕΣΥ, αλλά και γενικότερα ενάντια στην επιστημονική ανελευθερία και την επίσημη προπαγάνδα.

Η βάρβαρη παραβίαση ατομικών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων που ζήσαμε με πρόσχημα τον κορωνοϊό δεν είναι ένα κακό παρελθόν που θα περάσει από μόνο του μαζί με τον ιό. Είναι μια ιδανική κατάσταση για κάθε αυταρχικό καθεστώς, που θα προσπαθήσει να τη διαιωνίσει. Θα πρέπει λοιπόν, τώρα που τα ψέματά τους αποκαλύπτονται, να απαιτήσουμε το σταμάτημα αυτής της κατάστασης και τη μη επανάληψή της στο μέλλον.

 

Βασίλης Παπανικολάου