1 Ιουλίου: Οι εργαζόμενοι στις ιχθυοκαλλιέργειες «Νηρέας ΑΕ» στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας έκαναν 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στον χώρο δουλειάς ενάντια στην απόλυση 32 συναδέλφων τους. Στις εγκαταστάσεις της Εύβοιας έγινε τρίωρη στάση εργασίας.
● Οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές του δήμου Αγίας Βαρβάρας Αττικής έκαναν 4ωρες στάσεις εργασίας για τρεις συνεχόμενες ημέρες, απαιτώντας να ισχύσει η δικαστική απόφαση για τη μετατροπή των συμβάσεων 27 συναδέλφων τους σε αορίστου χρόνου, και ενάντια στη σχετική προσφυγή που κατέθεσε ο δήμος Αγίας Βαρβάρας.
● Οι οδηγοί των τουριστικών λεωφορείων της Κρήτης κατέβηκαν σε 48ωρη απεργία. Διεκδικούν την ισχύ της τοπικής σύμβασής τους, που έληξε στις 30/6, και η οποία δεν ισχύει με τα νέα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση. Η απεργία μετατράπηκε σε διαρκείας και κράτησε όλο το καλοκαίρι. Κατά τη διάρκεια του αγώνα έγιναν συγκεντρώσεις στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.
● Οι συμβασιούχοι εργάτες της εταιρείας ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ, που δραστηριοποιείται στο εσωτερικό της βιομηχανίας της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Φθιώτιδας, έκαναν τρίωρη κατάληψη των γραφείων διοίκησης της ΛΑΡΚΟ, ενάντια στην απόλυση τριών συναδέλφων τους.
3 Ιουλίου: Οι εργαζόμενοι του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ηρακλείου Κρήτης (ΠΑΓΝΗ) έκαναν τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στην πύλη υποδεχόμενοι αγωνιστικά τον υπουργό Υγείας.
● Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Ρόδου έκαναν συγκέντρωση στην περιφέρεια Νότιου Αιγαίου για την κατάσταση (ανεργία, μείωση μισθών) που επικρατεί στον χώρο τους.
6 Ιουλίου: Οι εργάτες των κατασκευαστικών εταιρειών ΑΚΤΩΡ και ΑΒΑΞ στην Αθήνα προχώρησαν σε κινητοποιήσεις με δύο 24ωρες απεργίες (και στις 11/6) για τα δεδουλευμένα τους. Στις 14/7 έγινε 24ωρη απεργία στο εργοτάξιο των εταιρειών «ΜΠΑΛΙΑΝ» και «Ρέντεξ» (θυγατρικές της ΑΚΤΩΡ). Στις 16/7 ξεκίνησε επίσχεση εργασίας για τα δεδουλευμένα των εργατών. Στις 22/7 έγινε 24ωρη απεργία απ’ τους μισθωτούς τεχνικούς στην «ΕΛΛΑΚΤΩΡ» και 3ωρη στάση εργασίας απ’ τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Έγινε συγκέντρωση στα γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα. Η ίδια κινητοποίηση επαναλήφθηκε και στις 5 Αυγούστου. Στις 22/7 έκαναν επίσης 24ωρη απεργία οι οικοδόμοι του εργοταξίου «ΤΟΜΗ» στο Πανεπιστήμιο Πατρών για τα δεδουλευμένα δύο μηνών. Στις 16/7 κατέβηκαν σε 24ωρη απεργία οι οικοδόμοι στα εργοτάξια της ΜΕΤΡΟ ΑΕ και της ΙΝΤΡΑΚΑΤ στην Αθήνα για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.
7 Ιουλίου: Οι εργάτες της «Αθηναϊκής Ζυθοποιίας» έκαναν τρίωρη στάση εργασίας για την επέκταση της σύμβασής τους.
8 Ιουλίου: Οι εργαζόμενοι στο ιδιωτικό νοσοκομείο METROPOLITAN GENERAL στην Αθήνα προχώρησαν σε δίωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, με αίτημα την πρόσληψη προσωπικού και την ανανέωση των συμβάσεων εργασίας τους. Επανέλαβαν την ίδια κινητοποίηση στις 15/7 και 22/7.
● Οι εργαζόμενοι της εταιρείας τεχνικών υπηρεσιών «ISS INVITE» στο νοσοκομείο του «Ευαγγελισμού» στην Αθήνα έκαναν δίωρη στάση εργασίας για τα δεδουλευμένα του Ιουνίου.
15 Ιουλίου: Οι εργαζόμενοι στη δημόσια υγεία έκαναν 4ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στην Αθήνα για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και τα δεδουλευμένα τους.
17 Ιουλίου: Οι εργαζόμενοι στην ταχυδρομική εταιρεία SPEEDEX σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έκαναν 4ωρη στάση εργασίας με συγκέντρωση στα γραφεία της εταιρείας για την επέκταση της σύμβασης εργασίας τους.
23 Ιουλίου: Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών LG CNS στην Αθήνα έκαναν 24ωρη απεργία ενάντια στην απόλυση συναδέλφων τους. Για παρόμοιο λόγο (απόλυση 5 εργαζομένων) έγινε τρίωρη στάση εργασίας στην εταιρεία VODAFONE.
● Οι τεχνικοί του τηλεοπτικού καναλιού OPEN TV έκαναν τρίωρες στάσεις εργασίας ανά βάρδια για δύο ημέρες ενάντια στην απόλυση 21 συναδέλφων τους.
29 Ιουλίου: Διαμαρτυρία έξω από ξενοδοχείο της περιοχής έγινε στην Κέρκυρα από τους ξενοδοχοϋπαλλήλους του νησιού για την απόλυση μίας εργαζόμενης. Μετά από δύο ημέρες έγινε συγκέντρωση στο αεροδρόμιο.
30 Ιουλίου: Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη έκαναν μίας ώρας στάση εργασίας ενάντια στην απόλυση των 34 συμβασιούχων εργαζομένων της εταιρείας σίτισης του νοσοκομείου «ΤΕΝ».
10 Αυγούστου: Οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) έκαναν 4ωρη στάση εργασίας ενάντια στις περικοπές μισθών από τη νέα διοίκηση.
24 Αυγούστου: Διαμαρτυρία στο υπουργείο Εσωτερικών στην Αθήνα έκαναν οι εκπαιδευτικοί που αποκλείστηκαν απ’ τους πίνακες αναπληρωτών με υπαιτιότητα του υπουργείου Παιδείας. Την επόμενη ημέρα έγινε συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ενάντια στην αδιοριστία.
26 Αυγούστου: Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας έκαναν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Αθήνας για τη συνεχιζόμενη δραματική κατάσταση στον χώρο του επισιτισμού-τουρισμού.
● Συγκέντρωση στη Λάρισα για τη στήριξη του επαγγέλματός τους έκαναν οι εργαζόμενοι μουσικοί της περιοχής.
Σ. Κρόκος