1 Ιουλίου: Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία ενημέρωσης οφειλετών «EUS MATRIX» έκαναν τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στα γραφεία της εταιρείας στην Καλλιθέα ενάντια στην επιβολή εκ περιτροπής εργασίας. Στις 6 του μήνα έκαναν τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στα γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα οι εργαζόμενοι της ομοειδούς εταιρείας «MELLON».
● Οι εργαζόμενοι μουσικοί έκαναν συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας για την κατοχύρωση του «συγγενικού δικαιώματος» στους οργανοπαίκτες και τραγουδιστές. Επανέλαβαν την κινητοποίηση στις 2 Αυγούστου.
5 Ιουλίου: Οι εργαζόμενοι στην ATTICA BANK έκαναν 24ωρη απεργία ενάντια στο κλείσιμο τεσσάρων υποκαταστημάτων, τις αναστολές συμβάσεων, τις «εθελούσιες εξόδους» και τις δύο απολύσεις εργαζόμενων που δεν δέχτηκαν την «εθελούσια έξοδο».
6 Ιουλίου: Οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη (6/7) και Αθήνα (7/7) ενάντια στον νόμο Κεραμέως που χτυπάει τη δημόσια παιδεία. Συλλαλητήριο έγινε και την ημέρα ψήφισης του νόμου, στις 28 του μήνα.
● Οι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ έκαναν συγκέντρωση στα γραφεία της επιχείρησης στον Περισσό, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της συντήρησης του δικτύου ύδρευσης που προωθεί η κυβέρνηση.
8 Ιουλίου: Οι εκπαιδευτικοί μέσης εκπαίδευσης έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη για την άρση των συνεπειών της διαθεσιμότητας συναδέλφων τους της τεχνικής εκπαίδευσης.
● Οι απολυμένοι εργαζόμενοι της εταιρείας «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ» (τέως ιδιοκτήτριας εταιρείας του MEGACHANNEL) έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της ALPHA BANK στην Αθήνα διεκδικώντας τις αποζημιώσεις τους.
13 Ιουλίου: Οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά έκαναν συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.
15 Ιουλίου: Οι εργαζόμενοι στο γηροκομείο «ΒΑΣΙΛΑΚΕΙΟ» στην Κυψέλη έκαναν δίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στον χώρο δουλειάς για την πληρωμή των αδειών του 2020 καθώς και των υπερωριών και της υπερεργασίας τους.
● Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια της διάλυσης της βιομηχανίας. Επανέλαβαν την ίδια κινητοποίηση στις 22 του μήνα, ενώ στις 29 έγινε συναυλία στον τόπο του εργοστασίου, στη Λάρυμνα Φθιώτιδας.
19 Ιουλίου: Σε κινητοποίηση προχώρησαν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη ενάντια στη δίωξη συνδικαλιστή συναδέλφου τους. Στις 21 του μήνα κινητοποιήθηκαν οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας για να παρθούν μέτρα ενίσχυσής του.
21 Ιουλίου: Οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του συστήματος απονομής συντάξεων.
● Οι 700 εργαζόμενοι του ξενοδοχειακού ομίλου «Κυπριώτη» στην Κω έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.
29 Ιουλίου: Οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) έκαναν 24ωρη πανελλαδική απεργία για προσλήψεις προσωπικού, καθώς η λειτουργία των ΚΕΠ έχει επιβαρυνθεί στη διάρκεια της επιδημίας.
30 Ιουλίου: Οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) έκαναν 3ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στην κεντρική πύλη με την ευκαιρία της επίσκεψης του πρωθυπουργού σε αυτό, προτάσσοντας τα πάγια αιτήματά τους για ενίσχυση της δημόσιας υγείας.
● Οι εργαζόμενοι στον δήμο Αλίμου Αττικής έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο ενάντια σε τέσσερις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων τους απ’ τους παιδικούς σταθμούς, όπου ως επιπλέον λόγος αναφερόταν ο μη εμβολιασμός των απολυμένων.
3 Αυγούστου: Οι εργάτες της εργολαβικής ELDIMAC στα μεταλλεία της Χαλκιδικής συνέχισαν με 4ωρη στάση εργασίας τον αγώνα τους για την επαναπρόσληψη του απολυμένου προέδρου του σωματείου τους. Την ίδια ημέρα έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα από την Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας. Η κινητοποίηση επαναλήφθηκε στη Χαλκιδική στις 27 του μήνα με 3ωρη στάση εργασίας.
● Οι εργαζόμενοι στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έκαναν τρίωρη στάση εργασίας ενάντια στην κατάθεση νομοσχεδίου που επιδιώκει την πλήρη ασυδοσία του μεγάλου κεφαλαίου και την εξαφάνιση κάθε προστασίας για τους μικρομετόχους.
7 Αυγούστου: Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας πραγματοποίησαν επί τέσσερις συνεχόμενες ημέρες 3ωρες στάσεις εργασίας ανά περιοχή (κατά σειρά νότια – βόρεια – δυτική – κεντρική Κέρκυρα) για βελτίωση των συνθηκών εργασίας στα ξενοδοχεία του νησιού. Στις 10 του μήνα έγινε κεντρική συγκέντρωση στην πόλη της Κέρκυρας.
11 Αυγούστου: Οι καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων Πειραιά και νήσων έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας ενάντια στη μείωση των ωρών εργασίας τους με την εφαρμογή της δίωρης εργασίας. Παρόμοια κινητοποίηση έγινε στις 16/8 στον δήμο Θέρμης Θεσσαλονίκης και στις 23/8 στον δήμο Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης.
● Οι εργαζόμενοι σε τρεις δομές πρόνοιας στην Αθήνα (κέντρο «Μητέρα», «Παιδόπολη», ΠΙΚΠΑ Αγίας Βαρβάρας και Βούλας Αττικής) έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας ενάντια στο κλείσιμό τους.
26 Αυγούστου: Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία έκαναν εξάωρη πανελλαδική στάση εργασίας ενάντια στα κατασταλτικά μέτρα της κυβέρνησης, η οποία ουσιαστικά απολύει χιλιάδες εργαζόμενους με πρόσχημα τον μη εμβολιασμό τους. Έγιναν συγκεντρώσεις σε πολλά νοσοκομεία και κεντρική συγκέντρωση στην Αθήνα, στο Υπουργείο Υγείας.
Σ. Κρόκος