Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

Βάρβαρη επίθεση σε διωκόμενους Τούρκους αγωνιστές

Μέχρι και εγχειρισμένο στην καρδιά χτύπησαν μέσα στο 
δικαστήριο - η αλληλεγγύη της ελληνικής δεξιάς προς τον
Ερντογάν δεν κρύβεται
Στις 8 Ιουλίου, ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας επιτέθηκαν βάναυσα στους 11 Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες κατά τη διάρκεια ημίωρης διακοπής της δίκης τους που διεξάγεται στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Οι 11 Τούρκοι και Κούρδοι είχαν συλληφθεί τον Μάρτιο του 2020 ύστερα από έφοδο της αστυνομίας στα γραφεία της «Επιτροπής Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν», καθώς και σε σπίτι στα Σεπόλια. Δικάζονται με την κατηγορία της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση. Η οργάνωσή τους, η γνωστή αριστερή οργάνωση DHCP-Κ, έχει χαρακτηριστεί «τρομοκρατική» από το άκρως αυταρχικό καθεστώς του Ερντογάν.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα καταγγέλλουν οι συνήγοροι υπεράσπισής τους, «άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, με κεκαλυμμένα χαρακτηριστικά, γρονθοκοπούσαν, κλωτσούσαν και καθύβριζαν τους κατηγορουμένους. Οι κατηγορούμενοι μεταφερθήκαν σερνόμενοι στα κρατητήρια, δεχόμενοι χυδαίες ύβρεις και ακραία βία. Ένας από τους κατηγορούμενους μεγάλης ηλικίας, ο οποίος έχει υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς προ διετίας (διπλό bypass), δέχθηκε απανωτές αγκωνιές στο στήθος, με αποτέλεσμα να σωριαστεί στα έδρανα, και δύο ώρες αργότερα ήρθε ασθενοφόρο για τη διακομιδή του στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Τα γυαλιά άλλου κατηγορουμένου, καθώς και ένα από τα παπούτσια του, παρέμειναν στην αίθουσα ως τρόπαια για τον τρόπο απονομής της δικαιοσύνης στην Ελλάδα εν έτει 2021. Μεταξύ των άλλων, χτυπήθηκε και η διερμηνέας της δίκης. Το δικαστήριο, κατά την επάνοδό του, αρνήθηκε να πάρει θέση για το γεγονός και διέκοψε επικαλούμενο ότι οι κατηγορούμενοι δεν φορούσαν μάσκες (τις οποίες έσκισαν οι αστυνομικοί κατά την εφόρμησή τους)…».

Κατόπιν του γεγονότος αυτού και της προσπάθειας η δίκη να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, παρά την άρνηση των συνηγόρων υπεράσπισης να συμμετάσχουν, ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας έβγαλε ανακοίνωση όπου καταγγέλλει τις συνθήκες διεξαγωγής της δίκης, «οι οποίες απάδουν του κράτους δικαίου και προσβάλλουν βαριά τη Δικαιοσύνη και την έννομη τάξη», ενώ τονίζει ότι «η χώρα εκτίθεται στον κίνδυνο καταδίκης από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, λόγω της βάναυσης καταπάτησης των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων…».

Οι Κούρδοι και Τούρκοι αγωνιστές, πολιτικοί πρόσφυγες στη χώρα μας, βρίσκονται στο στόχαστρο του ελληνικού αστικού κράτους, και ειδικά της παρούσας κυβέρνησης, που αντικειμενικά χύνει νερό στον μύλο του Ερντογάν, αλλά και μιμείται τις βάρβαρες πρακτικές του.