Πέρα από την ιδιωτικοποίηση των νέων επικουρικών συντάξεων, κινδυνεύουν με εξαέρωση και οι υπάρχουσες συντάξεις |
Πρόκειται ξεκάθαρα για παράδοση των κόπων των εργαζομένων στην αρένα της χρηματιστικής κερδοσκοπίας. Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης ότι οι αποδόσεις είναι «σίγουρες» και ότι το κράτος θα καλύπτει τυχόν ζημία στο τέλος του εργάσιμου βίου είναι αστεία και επικίνδυνα μαζί. Είναι αδύνατον να υπολογιστούν τα δεδομένα της οικονομίας του κεφαλαίου από τώρα για τις επόμενες δεκαετίες. Και κυρίως οι κρίσεις του, που ξεσπάνε ιδιαίτερα συχνά στον χρηματοοικονομικό τομέα και σε ό,τι έχει σχέση με μετοχές και ομόλογα, στα οποία μετατρέπονται οι συντάξεις.
Το χτύπημα δεν αφορά μόνο τους νέους εργαζόμενους. Η διακοπή καταβολής των εισφορών τους στα δημόσια ταμεία θα δημιουργήσει έλλειμμα ύψους 56 δισεκατομμυρίων ευρώ, με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς. Η κυβέρνηση δεν μας λέει από πού θα καλυφθεί το έλλειμμα. Είναι προφανές ότι με αυτό τον τρόπο βρίσκεται στον αέρα και η υπάρχουσα δημόσια επικουρική ασφάλιση. Με αυτά τα μέτρα η κυβέρνηση και το κεφάλαιο έχουν και έναν κοινωνικό στόχο: θέλουν να χτυπήσουν την αλληλεγγύη των γενεών, γιατί είναι βασικό συνεκτικό στοιχείο της εργατικής τάξης και όλου του ελληνικού λαού.
Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΕΚΑ θα απαρτίζεται από ανώτερα στελέχη των τραπεζών και του κρατικού μηχανισμού. Θα είναι δηλαδή υπό τον άμεσο έλεγχο της αστικής τάξης.
Το χτύπημα έχει ξεκάθαρο στρατηγικό χαρακτήρα για το μέλλον των εργαζομένων. Γι’ αυτό ανάγκη και καθήκον της εργατικής τάξης είναι να συσπειρωθούμε στα σωματεία και σε κάθε μορφή αντίστασης και να δώσουμε τη μάχη για την ανατροπή του εγκληματικού νόμου και της πιο μαύρης κυβέρνησης του κεφαλαίου απ’ τη μεταπολίτευση και δώθε.
Σ. Κρόκος