Σάββατο 30 Απριλίου 2022

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΑΡΤΧΑΪΝΤ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

Όχι στη συνέχιση των αντιδημοκρατικών «υγειονομικών» μέτρων – Να γυρίσουν τώρα οι υγειονομικοί στις δουλειές τους


Ο αγώνας των υγειονομικών σε αναστολή συνεχίζεται. Μητσοτάκης-
Πλεύρης προσπαθούν να τους εξοντώσουν για να τρομοκρατήσουν
όλους τους εργαζόμενους, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
Δεν θα τα καταφέρουν!

 

Μπορεί ενόψει του καλοκαιριού και της τουριστικής περιόδου η κυβέρνηση να προχωρά σε χαλάρωση των «υγειονομικών» μέτρων, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάψει να χρησιμοποιεί τόσο το κλίμα τρομοκρατίας όσο και τους μηχανισμούς ελέγχου, παρακολούθησης, διακρίσεων και απαγορεύσεων που θεσπίστηκαν με πρόσχημα τον κορωνοϊό. Αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, όπου βλέπουμε μια ακόμα μεγαλύτερη «χαλάρωση», οι νέοι μηχανισμοί ολοκληρωτικού ψηφιακού ελέγχου και αναγωγής των πάντων σε «ατομική ευθύνη» ήρθαν κατά κανόνα για να μείνουν, στο βαθμό φυσικά που κάτι τέτοιο δεν συναντά επαρκή λαϊκή αντίσταση και δεν αντιβαίνει σε άλλους σχεδιασμούς των κυρίαρχων τάξεων. Σε κάθε περίπτωση, αποτελεί τεράστιο λάθος να λέει κάποιος ότι «τελειώσαμε με το υγειονομικό απαρτχάιντ».

Πέραν αυτού, η χώρα μας εξακολουθεί να συγκαταλέγεται στους παγκόσμιους πρωταθλητές της αντιλαϊκής σκληρότητας, εκδικητικότητας και αυταρχισμού σε ό,τι αφορά τον ιό. Την ώρα που Γαλλία, Βρετανία και άλλες μεγάλες χώρες έχουν αποσύρει τελείως τα green pass και όλα τα μέτρα, εδώ η άρση των μέτρων γίνεται με το σταγονόμετρο. Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι εξακολουθούν να υποβάλλονται στη σημαντική δαπάνη των δύο rapid test ανά εβδομάδα και οι ανεμβολίαστοι πολίτες κρατιούνται έξω από τους κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας. Και το χειρότερο:

Πρώτον, οι χιλιάδες ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, που ήδη είχαν τεθεί επί εφτά μήνες σε αναστολή χωρίς μισθό, είδαν τώρα με ψήφους της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ να παρατείνονται οι αναστολές και η στέρηση του μισθού τους για άλλους εννιά μήνες, μέχρι το τέλος του 2022. Πρόκειται για εγκληματικό και εξοντωτικό μέτρο χωρίς καμία λογική, αφού όλοι ξέρουμε ότι καθ’ όλη την τουριστική σεζόν τα green pass ουσιαστικά θα καταργηθούν, οι πάντες θα συγχρωτίζονται με τους πάντες και όλα σχεδόν τα μέτρα θα έχουν ανασταλεί. Πέραν αυτού, πρέπει να επαναλάβουμε ότι περίπου δέκα χιλιάδες υγειονομικοί που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση (άρα με μηδενική ανοσία) εργάζονται κανονικά με rapid testΗ παράταση λοιπόν των αναστολών εξυπηρετεί άλλους στόχους: την επίδειξη πυγμής, την επιβολή της εργοδοτικής τρομοκρατίας σε όλο τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και την περαιτέρω απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας προς όφελος του ιδιωτικού.

Και δεύτερον, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που επέβαλε πρόστιμο μη εμβολιασμού σε μια ηλικιακή ομάδα (στους άνω των εξήντα), και μάλιστα το υπέρογκο ποσό των εκατό ευρώ το μήνα, μέτρο που έχει καταγγελθεί ως αντισυνταγματικό από εγχώριους νομικούς κύκλους (τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά και ορισμένους συνταγματολόγους) και ως πρωτοφανές, εσφαλμένο και αντίθετο στην αρχή της χωρίς διακρίσεις παροχής υγείας προς όλους από το διασημότερο στον κόσμο ιατρικό περιοδικό, το «Lancet».

Αξίζει, τέλος, να τονίσουμε ότι τα συστηματικά ψέματα περί «επιδημίας των ανεμβολίαστων» ανατρέπονται από την ομολογία του διευθυντή της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκου Καπραβέλου, ότι το 40% των διασωληνωμένων με covid είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Ο αγώνας λοιπόν πρέπει να συνεχιστεί: Μέχρι να αρθούν οι ντροπιαστικές για την κοινωνία μας αναστολές των χιλιάδων υγειονομικών, να επιστρέψουν άμεσα στις δουλειές τους και να τους επιστραφούν οι μισθοί όσων μηνών τους στερήθηκαν άδικα. Μέχρι να καταργηθούν οριστικά και αμετάκλητα τα υγειονομικά πιστοποιητικά, η πλαστή διάκριση «εμβολιασμένων και μη», οι μηχανισμοί επίσημου ψηφιακού ελέγχου και τα κάθε είδους αστυνομικά μέτρα.

Ο αγώνας συνεχίζεται!

 

Βασίλης Παπανικολάου