Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Το σκάνδαλο με τα δικαστήρια Πειραιά

 Ένα μεγάλο σκάνδαλο κυοφορείται στον Πειραιά με τη μεταφορά των δικαστηρίων της πόλης. Αυτά σχεδιάζεται να πάνε στο τεράστιο κτίριο του πρώην καπνεργοστασίου «ΚΕΡΑΝΗΣ», που βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή του Ρέντη, μακριά από το κέντρο της πόλης. Το κτίριο αυτό είχε περιέλθει στο δημόσιο λόγω χρεών του ιδιοκτήτη και είχε πουληθεί σε άγνωστη εταιρεία, ισραηλινών και εγχώριων συμφερόντων όπως λέγεται, για 4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η τιμή του στην αγορά ήταν 18 εκατομμύρια ευρώ. Τώρα η κυβέρνηση σκέφτεται να το επαναγοράσει με 79 εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που η τιμή του τώρα υπολογίζεται στα 25 εκατομμύρια ευρώ!

Για τη μεταφορά διαμαρτύρονται οι δικηγόροι και οι επαγγελματίες της πόλης, γιατί είναι ασύμφορη και αντιλειτουργική. Υπάρχει λύση, με το κτίριο της Ραλλείου Ακαδημίας, 250 μέτρα μακριά από τα τωρινά δικαστήρια, με κόστος ανακαίνισης 30 εκατομμύρια ευρώ.

Αν προχωρήσει η κυβέρνηση σε αυτήν την πράξη που περιγράψαμε, θα πρόκειται για τεράστιο σκάνδαλο, προς όφελος προφανώς φιλικών της συμφερόντων που κρύβονται πίσω από την υπόθεση.

 

Σ.Κ.